Adana’ya 11 Ayrı Noktada ‘kampus Okul’ Yapılacak

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türkiye’de ‘okul konsepti’nin artık değiştiğini, okulların; öğrencilerin kültürel, sosyal ve...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Türkiye’de ‘okul konsepti’nin artık değiştiğini, okulların; öğrencilerin kültürel, sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayabilecek, bilimsel araştırma yapıp, kendini geliştirebileceği alanların da bulunduğu kompleksler olarak ele alındığını vurguladı. Coş, bu kapsamda da Adana’da 11 ayrı noktada ‘kampus okullar’ kurulacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da hayata geçireceği; ‘Kampus Okul Projesi’ kapsamında gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydeden Coş, okulların dağınık ve yetersiz şartlarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmesi yerine ‘kampus’ şeklinde projelendirilerek, bu okulların kültürel, sosyal ve sportif tüm imkanlardan faydalanmasına imkan sunulacağını anlattı.

Reklam
Reklam

Vali Coş, “Öğrencilerimizin modern ve Batı standartlarında eğitim görebileceği yeni okullar projelendiriliyor. Bunları gerçekleştirme noktasında Adana’da da birçok bölgede gerekli çalışmaları yaptık. ‘Kampus Okul Projesi’nin hangi bölgede ve nerelerde hayata geçirileceğini belirledik. Bu konuda gerekli imar çalışmalarının yapılması için de Büyükşehir Belediyesi’ne dosyayı gönderdik. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu konudaki çalışmaları süratle tamamlaması halinde dosyayı daha MEB’e sunacağız” dedi.

“11 AYRI NOKTADA KAMPUS OKUL İNŞA EDİLECEK”

‘Kampus Okul Projesi’nde Adana’nın, Türkiye’nin öncü illeri arasında yer almasını sağlamak istediklerini dile getiren Coş, bu konuda üzerine görev ve sorumluluk düşen kurum ve kuruluşların da kendilerinin ortaya koymuş olduğu hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulundu. Bazı kentlerin bu konuda geride kalırken, Adana’nın önemli mesafeler kat ettiği yorumunda da bulunan Coş, aradaki mesafenin korunmasının da ancak projeye gereken önem ve hassasiyetin gösterilip, sahiplenilmesi ile mümkün olacağının altını çizdi.

Reklam
Reklam

Hüseyin Avni Coş, “Kampus Okul Projesi, Adana’da 11 ayrı noktada hayata geçirilecek. Bu bölgelerin neresi olduğu belirlendi. İlk etapta 11 olan kampus sayısının, önümüzdeki süreçte artacak. Eğitim-öğretim alanındaki ihtiyaçlar dikkate alınarak bu çalışmalar yapılıyor. Eğitim sisteminde yapılan son değişiklikler de göz önüne alınarak proje şekillendiriliyor” ifadesini kullandı.

“EĞİTİM ALTYAPIMIZI GÜÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Türkiye’de artık okul konseptinin de değişmeye başladığını kaydeden Vali Coş, okulların sadece derslik, öğretme ya da idareci odalarından oluşmadığını, öğrencilerin kültürel, sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayabilecek, bilimsel araştırma yapıp, kendini geliştirebileceği alanların da bulunduğu kompleksler olarak ele alınması gerektiğini söyledi. Coş, ‘Kampus Okul Projesi’nin de bu ihtiyaca cevap verecek nitelikte olduğunu belirterek, “Bugün Adana’da küçük bir ilçeyi içinde barındırabilecek büyüklükte okullarımız var. Bunlar çok yetersiz şartlarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sorunları ortadan kaldıracak, Adana ve Türkiye’ye yakışacak modern kampuslar ile eğitim altyapımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: