Adana'ya 13 Bin Kişilik Mülteci Kampı Kuruluyor

Adana'da içerisinde 5 bin çadır, hastane, 16 mescit, 26 yemekhane, 46 tuvalet ve banyo ile...

Adana'da içerisinde 5 bin çadır, hastane, 16 mescit, 26 yemekhane, 46 tuvalet ve banyo ile sosyal aktivite çadırlarının yer alacağı 13 bin kişilik mülteci kampının kurulacağı alandaki çalışmalara hız verildi.

Suriye'de yaklaşık 2 yıldır yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilere bir kampta Adana'da yapılıyor. Savaşın başlamasıyla birlikte özellikle çocuk, kadın ve yaşlılara kucak açarak birçok ilde kamp kuran Türkiye, bu kez de Adana'nın merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk köyünde 13 bin kişilik çadır kampı kuruyor. Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin sayıları 150 bini aşarken, mültecilerin daha modern ortamlarda kalması için Türkiye elinden geleni yapıyor. Son olarak Adana'da yaklaşık 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulmaya başlanan çadır kent için 100'den fazla işçi, 15'den fazla iş makinesi ve kamyon seferber edildi. İşçiler gece gündüz çalışarak çadır kenti bir an önce bitirip, mültecileri sıcak yuvalarına kavuşturmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Çadır kent inşaatının formanı İbrahim Pehlivan, çadır kentin yapımına 26 Aralık'ta başlandığını ve çok hızlı bir şekilde çalışıldığını belirterek, "Yaklaşık 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulacak olan çadır kentin önce etrafı tel örgülerle çevrildi. Şu an çadırlar için iş makineleriyle yerler ayarlanıyor. Ayrıca 16 mescit, hastane, 26 yemekhane, 46 tuvalet ve banyo yapımı için beton temeller atıyoruz. Çünkü bu saydığım yerler konteyner şeklinde olacak. Bunun dışında sosyal aktivite, yönetim için büyük çadırlar kurulacak. Bu büyük çadırların yanı sıra ailelerin barınacağı 5 bin çadır kurulacak" dedi.

Şu anda alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Pehlivan, "Su ve elektrik çok yakında gelecek. Ayrıca çadır kentin dört bir tarafına yerleştirilen yüksek kulübelerle askerler tarafından güvenliği sağlanacak" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: