Adana’ya 7 Yeni Ambulans

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 112’ye ulaşan her türlü acil yardım çağrılarına cevap verebilecek kapasiteye...

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 112’ye ulaşan her türlü acil yardım çağrılarına cevap verebilecek kapasiteye gelindiğini belirterek, “Yıllar önce gazetelerde, Türkiye’de hastalanan Alman vatandaşların ülkelerine özel uçaklarla götürüldüğü haberlerini imrenerek okurduk. Çok şükür bugün ülkemizde de bunlar gerçek oluyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı ve Adana İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla alınan 7 adet ambulans, Adana Valiliği’nde düzenlenen törenle İl Sağlık Müdürlüğü’nün tahsisine sunuldu. Ambulansları inceleyerek, yetkililerden ve şoförlerden bilgi alan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, “Acil sağlık hizmetlerini daha da etkinleştirmek için Sağlık Bakanlığının ödeneği ve İl Özel İdaremizin de katkılarıyla, 7 adet ambulans alındı. Ambulanslar 1 milyon liraya mal olurken, bunun 750 bin lirasını Sağlık Bakanlığı, geri kalan 250 bin lirasını da İl Özel İdaremiz karşıladı” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Coş, daha önce Adana’nın elinde aralarında motosikletli ve paletli ambulansların da bulunduğu toplam 48 adet kara ambulansının olduğunu, bu sayının yeni alınanlarla birlikte 55’e çıktığını kaydetti. Ambulansların vatandaşların her türlü acil yardım talebine karşılık verecek donanımda olduğunu ifade eden Coş, ambulanslardaki donanımın, ambulansın kendisinden pahalı olduğunu söyledi. Coş, “2009 yılından itibaren acil durumlarda sadece ilimize değil bölgemizin diğer illerine de hizmet veren bir de hava ambulansımız var. İlimizin yüzde 100’ünde, 112’e ulaşan her türlü acil yardım çağrılarına cevap verebilecek kapasitedeyiz, donanımdayız” diye konuştu.

“AMBULANS ŞOFÖRLERİNE SİMÜLASYON EĞİTİM”

Ambulans şoförlüğünün çok özel bir meslek olduğuna, bunun normal sürücülükten farklı olduğuna değinen Coş, bu kapsamda verilen eğitimlerin çok önemli olduğunu belirtti. Coş, Adana’da her ay ambulans kazalarının yaşandığına dikkat çekerek, “Bu kazaları ortadan kaldırmak için ve şoförlerimizin daha iyi eğitilmesi için yine Sağlık Bakanlığımızca hazırlanan bir proje var. Bu proje kapsamında simülasyon ile şoförlerimize eğitim verilecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Coş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha önce sık sık gazetelere yansıyan bir durum vardı, hasta, hastane hastane dolaştırıldı. Bunu ortadan kaldırıp, nerde yoğun bakım ünitesi varsa, nerede o hastanın problemini çözebilecek kapasitede yer varsa orayla hemen irtibat kuruluyor ve oraya yönlendiriliyor. Bu suretle hastalarımızda zaman kaybı asgariye indiriliyor. Dünyada ne yapılabiliyorsa, modern ülkelerde ne yapılabiliyorsa, bugün Türkiye’de buna ulaşılmıştır. Yıllar önce gazetelerde, Türkiye’de hastalanan Alman vatandaşların ülkelerine özel uçaklarla götürüldüğü haberlerini imrenerek okurduk. Çok şükür bugün ülkemizde de bunlar gerçek oluyor.”

Coş, beraberindeki İl Sağlık Müdürü Selahattin Akyol ile ambulansları inceleyerek, sürücülerinden bilgi aldı. Daha sonra bir ambulansın direksiyonuna geçen Coş, araç ile Valilik bahçesi içinde test sürüşü yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: