Adana'ya 'ermeni Soykırım Anıtı' Yapılacak

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda yaptığı soykırım anısına Adana İl Özel İdaresi tarafından 'Ermeni Soykırım Anıtı'...

Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda yaptığı soykırım anısına Adana İl Özel İdaresi tarafından 'Ermeni Soykırım Anıtı' yapılması kararı alındı.

Adana İl Özel İdaresi'nin '2012 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündem dışı söz alan MHP Yüreğir İl Genel Meclis üyesi Mustafa Halaçoğlu, Azerbaycan ile Türkiye'nin tek bir millet olduğuna dikkat çekerek, 'Biz bir milletiz. Azerbaycan Türkleri ile aynıyız. Biz biriz ve Azerbaycan ile farkımız yok. Dünyada eğemeyeceğimiz baş ve diz yok. Ermeni açılımı ile bu iş olmaz. Ermenistan Cumhurbaşkanı; 'Biz Karabağ'ı aldık, siz de Ağrı dağını almalısınız' diyerek Türklere karşı içlerindeki kin ve nefreti adeta kusuyor" dedi.

Reklam
Reklam

"HER İLE BİR 'ERMENİ SOYKIRIM ANITI' YAPMALI"

'Hocalı Katliamı'nın yeni nesillere unutturulmaması gerektiğini vurgulayan Halaçoğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Her ilimizde Hocalı'da ve 1915'te katledilen bizim insanlarımız için de birer anıt yapmalıyız. Bu anıt tarihi hafızamızı canlı tutan bir anıt olmalı. Düşmanlık yansıtmayan ama tarihi hatırlatan bir anıt olarak öne çıkmalı. Gençlerimize tarihi unutturmaya çalışıyorlar. Bu şekilde de tarihi gençlere unutturmayız." Öte yandan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Halaçoğlu'nun önerisi olumlu karşıladı. Anıtın nereye dikileceği belediyelerle ve kaymakamlıkların görüşü alındıktan sonra belirleneceği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: