Adapazarı Bakkallar Ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan; "kredi Kartları Bakkalın Önemini Arttırdı"

Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, kredi kartı borçları nedeniyle vatandaşların zor...

Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, kredi kartı borçları nedeniyle vatandaşların zor durumda kaldığını dile getirerek, veresiye tutan bakkalında bu dönemde önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Vatandaşların bankalara olan borcunun her geçen gün arttığını ifade eden Akdardağan, bankaya olan borçlarında her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Rakamsal olarak bilgi veren Akdardağan, “2011 yılının başında bankalara 216 milyar olan toplam borç, 2012 yılının Ekim ayında 245 milyar liraya ulaştı. Tüketici kredileri 162 milyardan, 178 milyar 836 milyon liraya, Kredi Kartı harcamaları 53 milyar 900 milyondan yüzde 24 artışla 66 milyar 113 milyon liraya çıktı. Kartla harcamalarda yaşanan artış aynı zamanda borcunu ödeyemeyen vatandaşımızın sayısını da artırdı. Kara listeye girenlerin sayısı 2012 yılının Ekim ayına kadar 600 bin, toplamda 2,3 milyon vatandaşımızın icra takibiyle karşı karşıyadır. Aileleri ile birlikte düşündüğümüzde etkilenen sayı 10 milyona dayanmaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu noktada bakkalın öneminin bir kez daha arttığına dikkat çeken Akdardağan, “Defterleri kabarsa da hala veresiye tutan bakkallarımız, kredi kartı kullanan ve bu kartlara borçlanmış vatandaşlarımıza da bir nebze de olsa nefes aldırmaktadır. Özellikle sosyal patlama limitinde olan vatandaşlarımız için bakkal esnafımız, bir emniyet supabı durumundadır. Vatandaşlarımız aileden biri olarak gördükleri bakkallarımızdan rahatlıkla veresiye yazdırmışlardır ve yazdırmaya da devam etmektedirler. Vatandaşlarımızı da kredi kartı kullanımı konusunda uyarmadan geçmek istemiyorum. Eğer kredi kartınızla alışveriş yapıyorsanız lütfen ihtiyacınız olanın dışında bir alışveriş yapmayın ve zor durumda kalmayın” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: