Adapazarı Belediyesi Lauisville İle Kardeş Şehir Oldu

Adapazarı Belediyesi ile Amerika’nın Kentucky eyaleti Louisville Belediyesi arasında Kardeş Şehir protokolü yapıldı. Kardeş Şehir...

Adapazarı Belediyesi ile Amerika’nın Kentucky eyaleti Louisville Belediyesi arasında Kardeş Şehir protokolü yapıldı. Kardeş Şehir protokolü için Amerika’ya giden Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli imzayı attı.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Kardeş Şehir protokolü için gittiği Amerika’dan döndü. AK Partili meclis üyesi Mahmut Arslan MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Kayıkçı ve Fatih Balçık ile SAGİAD üyelerinin de bulunduğu ziyarette iki belediye arasında Kardeş Şehir Protokolü yapıldı. Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer ile görüşerek belediyecilik hakkında fikir alışverişinde bulunan Başkan Dişli; “Lausville’ye beraberce bilgi ve deneyimimizi paylaşmaya geldik. Hem o kültürü tanımış olduk hem de ortak paydada yürütülebilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Yapılan protokol ile iki şehir arasında 'kardeş şehir' uygulamasını da başlatmış olduk. Özellikle öğrenci transferlerinde anlaşma sağlamış olduk. İki ülke arasında yaptığımız görüşmelerde işadamlarımıza yönelik bir köprü görevi sağlanmış oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin ekonomik göstergeleri ve dünyada nasıl yıldızı parlayan bir ekonomiye ulaştığının farkında olduğunu belirten Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer; ”Adapazarı Belediyesi ile yapılan protokolle Kardeş Şehir olduk. Bundan da çok mutluyuz” diye konuştu. Amerika’daki protokol sonrasında iki belediye başkanı üzerinde Adapazarı Belediyesi logosu ile Louisville Belediyesi logolu pastayı birlikte kesti. Başkan Süleyman Dişli ile Louisville Belediye Başkanı Greg Fischer günün anısına birbirlerine karşılıklı sembol hediyeler verdi.

Türk Toplum Temsilcileri ile buluşan Başkan Dişli ve meclis üyeleri Türk heyetlerinin davetlisi olarak yemeğe katıldılar. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli Türk derneklerinin faaliyetlerinden “Ülkem, milletim ve şehrim adına gurur duydum.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz