Adapazarı Islama Köftesine "patentli" Koruma

Adapazarı Islama Köftesi "patentli" koruma altına alınıyor.

Adapazarı Islama Köftesi "patentli" koruma altına alınıyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan (C2009/036) numaralı başvurusu, bir itiraz olmaması durumunda 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı'na Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan, "Adapazarı Islama Köftesi" için coğrafi işaretlerin korunmasına ilişkin tescil talebi ilanı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın "markalama" için başvurduğu Adapazarı Islama Köftesinin ayırt edici özellikleri şöyle sıralanıyor:

Reklam
Reklam

"Ürünün ayırt edici özelliklerinin arasında en önemlisi köfte ile birlikte sunulan ıslatılmış soslu ekmektir. Soslu ekmek; büyükbaş hayvana ait olan kemik suyu, kırmızı toz biber, sıvı yağ ve bayat ekmekten (mayalı kara fırın ekmeği) oluşur. Ekmekler soslandıktan (ıslatıldıktan) sonra kızartılır. Kızartılan bu ekmek dilimlerinin üzerinde ızgarada pişirilen köftelerin servis edilmesi de diğer ayırt edici özelliğidir."

Ürünün üretimi, işlemesi veya ilgili diğer işlemleri hakkında denetim, Sakarya Üniversitesi Karasu Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Programı'ndan bir akademik personel, aynı okulun müdürlüğü tarafından uygun görülen bir akademik personel ve Sakarya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü'nden bir öğretmek olmak üzere, alanında uzman 3 kişilik deneteme kurulu tarafından denetlenecek.

Denetleme Kurulu yılda 1 kez düzenli ve ihtiyaç duyulduğunda daima üretim yerinde, ürünün üretim metoduna uygunluğu kontrol edecek. Üretim metodunda açıklanan köfte malzemesinin, ıslama suyu malzemesinin içeriğinin ve kemik suyunun hazırlanışının, ızgaranın, pişirmenin, süsleme ve servisin tanıma uygunluğu kontrol edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: