Adapazarı'nda Çevre Bilinci Çocuklara Çizgi Film Karakterleriyle Anlatılacak

Adapazarı Belediyesi, çocuklara çevre ve kentlilik bilincini çizgi film karakterleriyle anlatacak. Proje kapsamında hazırlanan kitaplar,...

Adapazarı Belediyesi, çocuklara çevre ve kentlilik bilincini çizgi film karakterleriyle anlatacak. Proje kapsamında hazırlanan kitaplar, anasınıfı, ilköğretim 3,4 ve 7'nci sınıflarda öğrenim gören çocuklara dağıtılacak.

Adapazarı Belediyesi'nce hazırlanan “Güzel Adamız İçin Kentlilik ve Çevre Bilinci Oluşturma Eğitim Projesi”nin tanıtımı Elmas Otel’de yapıldı. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, belediye tarafından yapılan hizmetlerin yaşatılmasının önemli bir görev olduğunu söyledi. Yeni yol ve parklar yaptıklarını ancak bunların kısa sürede zarar gördüğünü kaydeden Dişli; "Maalesef tahribattan dolayı harcadığımız para çok fazla. İstiyoruz ki, insanlarımız hizmetten 3-5 sene istifade etsinler. Parkları korumak için büyük çaba sarf ediyoruz. Ancak ne kadar önmelmde alsak önüne geçemiyoruz. Yaptığımız parkların 2-3 ay içinde kırılmaya başlanması bizi üzüyor. Geçen sene parklarda ki tahribatlar için harcadığımız para yaklaşık 700 bin lira" dedi.

Reklam
Reklam

Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla kitaplar bastırdıklarını kaydeden Dişli, şunları söyledi; "Öğretmenlerimize bu konuda inanıyorum. Eğer tüm bu kitapta anlatılanlara uyarsak belki de kaybolan boşa harcanan değerler ekonomiye döner. Bu projede Milli Eğitimle ortak hareket etmek gerektiğini düşünüyorum. Projeyi tabana yaygınlaştırırsak ekonomiye çok büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Çünkü tahribatların bedellerini hesapladığımızda çok ciddi rakamlar ortaya çıkıyor. Yeni nesile bu bilinci aşılamalıyız."

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ise Sakarya'nın en büyük ilçesinin Adapazarı olduğunu ifade ederek; "60 bin öğrencisi olan bir ilçe. Büyük ilçelerin beraberinde getirdiği problemler de vardır. Belediyenin bu projesini önemsiyorum. Kamu mallarına verilen zararların azaltılması lazım. Projenin çok faydalı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kemal Sayar da programda "Modern Dünya Şehirleşme ve Ruh Sağlığı"konulu sunum yaptı. Her şeyin yol ve park yapmak olmadığını insan altyapısının da önemli olduğunu ifade eden Sayar, şunları kaydetti; "Toplum arasındaki güven çok önemli. Sakarya çok göç alan bir şehir. Çok göç alan bir şehirde şehirleşme zor olur. Herkes bulunduğu ilde bir dernek açarak yaşamaya çalışıyor. Bunun sebebi de derneklerini daha güvenli bulmalarından kaynaklanıyor."

Reklam
Reklam

Proje kapsamında çocuklara kentlilik bilinci çizgi film karakterleriyle anlatılacak. Bu kapsamında bastırılan 20 bin adet kitap okullara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: