ADASO Altın Koza ödüllü Eylül'e ev sahipliği yapacak

Adana Sanayi Odası, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sinema Derneği ortaklığı ve Adana...

Adana Sanayi Odası, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Sinema Derneği ortaklığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Adana Sinematek’in ilk etkinliği, Altın Koza ödüllü “Eylül” filmi ile 24 Nisan Salı günü saat 19.30’da Adana Sanayi Odası Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Sinematek etkinliklerinin 18. Altın Koza Film Festivali’nin “En İyi Yönetmen” ödüllü “Eylül” filminin gösterimiyle başlatılacağını, gösterime Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu’nun konuk olarak katılacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Sürenkök, Sinematek film gösterimlerinin düzenli olarak her ayın son Salı günü Adana Sanayi Odası Salonu’nda gerçekleştirileceğini, belirli zamanlarda gösterimlere ünlü yönetmenlerin davet edileceğini vurguladı.

Film gösterimlerinin herkes tarafından ücretsiz izlenebileceğini belirten ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, sanayinin sanatla iç içe olmasının kent ekonomisine de olumlu katkı yapacağına inandıklarını, bu nedenle Sinematek çalışmalarına katılmaktan ve destek vermekten mutlu olduklarını kaydetti.

ALTIN KOZA ÖDÜLLÜ “EYLÜL” FİLMİ VE YÖNETMENİ CEMİL AĞACIKOĞLU

Cemil Ağacıkoğlu kimdir
1959 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul yıllarında başladığı resim ile görsel sanatlara adımını attı. 1990 yılında fotoğrafa başladı. 1995 yılında Artist of Fiap, 1998 yılında Ekselans of Fiap unvanlarını aldı. 2000 Dünya kupasında, İsviçre'de siyah-beyaz dalında birincilik ödülü, 2002 Dünya Kupası'nda İtalya'da üçüncülük ödülü aldı. Bunların dışında çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller aldı. Dokuz kişisel sergi açtı. Profesyonel moda fotoğrafçılığının yanında 1997 yılında ilk kısa filmini çekti.

Reklam
Reklam

"Eylül" Filmi
Yusuf’un karısı Aslı (25) akciğer hastalığı yüzünden hastaneye yatırılmıştır. Bu içine kapanık kadın, kanser şüphesiyle ağır bir kötümserlik yaşıyordur. Aslı’nın ölüm korkusu ve yalnızlık duygusu öyle derindir ki kocası Yusuf’u kendi derdine ortak etmeyerek onu da başka bir yalnızlığa iter. Genç karı-koca, hastalık süreciyle birlikte birbirinden yavaş yavaş kopmaya başlar. Aralarındaki derin bağa rağmen birbirlerine ulaşamıyor gibidirler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: