ADASO Başkanı Sürenkök: Başbakan'ın Güney Afrika ziyareti umut verici

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Afrika ziyaretinin olumlu...

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Afrika ziyaretinin olumlu geçtiğini ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından umut verdiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan’ın Güney Afrika Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği iki günlük ticaret, müteahhitlik ve yatırım heyeti ziyaretine katılan Sürenkök, Adana’ya döndü.
Erdoğan’ın başkanlığındaki Güney Afrika ziyaretini değerlendiren ADASO Başkanı Sürenkök, iki ülke arasında ticaret hacminin geçen yıl 1.2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, bu rakamın 2-3 kat daha artırılabileceğini bunun için de potansiyelin bulunduğunu aktardı.
Sürenkök, görüşmelerde bu potansiyele dikkat çekildiğini belirterek, Türkiye ile Güney Afrika arasında serbest ticaret anlaşmasının gündeme geldiğini kaydetti.
Sürenkök, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde enerji, maden, inşaat ve altyapı yatırımlarının yaygın biçimde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, ikili anlaşmalarla özellikle bu sektörlerde ticari ilişkilerin ve işbirliği potansiyelinin geliştirilebileceğini vurguladı.
Güney Afrika gezisi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşme imkânı bulduğunu ifade eden Sürenkök, Adana ile ilgili sorunları dile getirdiğini ve Başbakan Erdoğan'ı Adana’ya davet ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz