ADASO’da Seçim Yine Yapılamadı

Adana Sanayi Odası’nın bugün yapılacağı ilan edilen yönetim kurulu başkan ve üyeleri, disiplin kurulu üyeleri...

Adana Sanayi Odası’nın bugün yapılacağı ilan edilen yönetim kurulu başkan ve üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB delegeliği seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu’nun 3 grupta seçimlerin tekrarlanacağına ilişkin kararı nedeniyle gerçekleştirilemedi.

3 grupta seçimlerin iptal edilmesi kararının İl Seçim Kurulu tarafından kaldırılmasının ardından Seyhan 3. İlçe Seçim Kurulu’nca Adana Sanayi Odası yönetim kurulu başkan ve üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB delege seçimlerinin 23 Mayıs Perşembe günü yapılmasına karar verildi. Ancak bugün saat 07.45’te Adana Sanayi Odası’na gelen Seyhan 3. İlçe Seçim Kurulu görevlileri, 8, 9 ve 22. grupların meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali edildiğine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu kararını yazılı olarak tebliğ etti.

Reklam
Reklam

ADASO’ya tebliğ edilen YSK kararında, “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından bu gruplara ait Adana İl Seçim Kurulu kararlarının kaldırılarak, Seyhan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın vermiş olduğu kararın yerinde görüldüğü, yukarıda belirtilen gruplara ait seçimlerin iptaline karar verildiği Seçim Memuru Fatma Koçyiğit’in Yüksek Seçim Kurulu Yazı İşleri Müdürü Murat Bey ile telefon görüşmesi neticesinde bildirilmiştir.” denildi. YSK’nın bu kararı ve Seçim Kurulu görevlilerinin Adana Sanayi Odası’na gelmemesi üzerine seçim yapılamadı.

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, yaşanan süreçte öncelikle müfettiş görevlendirilerek kayıtların incelendiğini, sonuç raporlarının odaya gönderilmeden İlçe Seçim Kuruluna ulaştırılması sonucu yanlış karar alınmasına zemin oluşturulduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: