Aday adayı ne demek? Aday adayı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Aday adayı ne demek? Aday adayı TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, yabancı dillerden aldığı kelimelerin yanı sıra, kendisi de pek çok yeni kelime üreten bir dildir. Türkçe yapısı gereği yeni kelimeler türetmeye oldukça elverişlidir. Eski kelimelere ekler getirerek veya bu kelimeleri birleştirerek yeni kelimeler yaratmak mümkündür. Yeni kelimeler yaratmanın en yaygın şekli birleşik kelimelerdir. Aday adayı de bir birleşik kelimedir ve farklı sözcüklerin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Türkçenin zenginliğinin bir göstergesi olan Aday adayı ne demektir?

Aday adayı Ne Demek? Aday adayı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Aday adayı birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Aday adayı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Herhangi bir işi yapmak, bir görevi yüklenmek için adaylık aşamasını kazanmak amacıyla başvuran kimse
  2. Milletvekili ve senatör seçimlerinde, partinin adayı olmak için, partisinde yapılan ön seçimlere adaylığını koyan kimse

    Aday adayı Birleşik Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Yedek subay aday adayları." - ****

Anahtar Kelimeler: