"Aday belirsizliği ekonomiyi etkilemez"

ANKARA (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda aday belirsizliğinin ekonomiyi olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sürecinin sağlıklı gitmesi halinde ekonomik dengeler açısından güzel sonuçlar elde edileceğinin altını çizen Şener, "'Madem ki durum budur, şimdiden ilan eder ve bir mutabakat oluşturursak bu ekonomiye de olumlu yansır' diye bir görüşe sahip olmak doğru değildir. Çünkü tartışmayı bugüne taşımış oluruz. Bugüne taşıyacağımız tartışmanın ekonomik, siyasi ve sosyal bir faydası olmaz" dedi.

Reklam
Reklam

Şener, Cumhurbaşkanlığı'na kimin aday olacağı konusunda AK Parti'de bir görüşün ortaya çıkmadığını da kaydetti. TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Şener, bugün bir gazetede kendisine atfen yer alan "AK Parti'de Başbakan dışında Cumhurbaşkanlığı'na aday görünmüyor" yönündeki sözlerine açıklık getirdi.

AK Parti içerisinde herhangi bir kişinin Cumhurbaşkanlığı'na adaylığıyla ilgili bir görüş ortaya çıkmadığını kaydeden Şener, Sivas'ta yaptığı açıklamada özel olarak bunu ifade ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 4-5 aylık bir süre olduğunu hatırlatan Şener, "Böyle bir dönemde, mesafenin bu kadar açık olduğu bir dönemde, kimin aday, kimin aday olmadığıyla ilgili ayrıntıları tespit etmek mümkün değildir. Dolayısıyla bu bakış tarzı içerisinde benim söylemiş olduğum şey, gayet açık ve nettir. Bugün itibariyle partimizde kimin aday olacağıyla ilgili bir görüş ortaya çıkmamıştır. 'Başka biri aday olabilir mi, şu aday olabilir mi, bu aday olabilir mi?' şeklinde bir yaklaşım sergilemek doğru değil. Ama sayın Başbakanımızla ilgili olarak, konu doğrudan doğruya kendisiyle ilgili bir durumdur. Kendisi de şu ana kadar bu konuda bir açıklama yapmamıştır. Tüm söylediklerim bundan ibarettir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Şener, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin ekonomiyi nasıl etkileyeceği yönündeki bir soru üzerine de Cumhurbaşkanlığı sürecinin sağlıklı gitmesi halinde ekonomik dengeler açısından güzel sonuçlar elde edileceğini vurguladı. Sürecin sağlıklı işlemesinin ekonomiyle ilgili beklentilerde de olumlu sinyaller vereceğine işaret eden Şener, "'Madem ki durum budur, şimdiden ilan eder ve bir mutabakat oluşturursak bu ekonomiye de olumlu yansır' diye bir görüşe sahip olmak doğru değildir. Çünkü tartışmayı bugüne taşımış oluruz. Bugüne taşıyacağımız tartışmanın ekonomik, siyasi ve sosyal bir faydası olmaz" değerlendirmesini yaptı.
Şener, "Ekonominin sağlığı açısından Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinin kısa sürede tamamlanması gerekir, diyebilir misiniz?" yönündeki bir soruya, "Hayır diyemeyiz" cevabını verdi.

Şener, aday belirsizliğinin ekonomiyi olumsuz etkileyeceği yönündeki görüşlere katılmadığını söyledi. Adaylık konusundaki belirsizliğin ekonomiyi olumsuz etkilemeyeceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Şener, "Adaylık süreci henüz başlamamıştır. O zaman şu soru sorulur. Bir yıl önce de Cumhurbaşkanlığı ile ilgili adaylıklardaki belirsizlikler ekonomiyi olumsuz ya da olumlu etkiledi mi? Bir yıl öncesi ile şu an arasında ben bir fark görmüyorum" dedi.
Şener, MHP Lideri Bahçeli'nin 'Başbakan, Cumhurbaşkanı olursa Köşk'ten indiririz' yönündeki sözlerini ise değerlendirmekten kaçınarak, şunları söyledi:
"Türkiye bir hukuk devletidir. Anayasa ve yasalarda çıkmanın da inmenin de kuralları belirlenmiştir. Bu kurallar dışında yapılan yorumlar gerçekçi değildir. Tartışmaya da değmez."

Reklam
Reklam