"Adaylarımız halkın temsilcisi"

ANKARA (İHA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partinin milletvekili adaylarının tanıtım ve eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, SP adaylarının holdingçilerin değil halkın temsilcileri olduğunu belirterek, "Biz barajı geçme gayretinde değil iktidara geçme gayreti içindeyiz" şeklinde konuştu.

Bilkent Otel'de bu sabah başlayan SP Milletvekili Adayları Tanıtım ve Eğitim Toplantısı'na, panrti kurmayları ve 550 milletvekili adayı katıldı. Adaylara hitaben bir konuşma yapan SP Lideri Kutan, SP adaylarının holdingçilerin değil halkın temsilcileri olduğunu belirterek, adayların içeriden ve dışarıdan talimat almadıklarını söyledi. IMF'ci zihniyete sahip olan partilerin iş başına gelmesinin ekonomik açıdan Türkiye'yi iflasın eşiğine götüreceğini ifade eden Kutan, Türkiye'nin ancak Milli görüş kadrolarının uyguladığı ekonomik programla çöküntüden kurtulacağını söyledi. Necmettin Erbakan'ın liderliğindeki 54. hükümetin bir yıllık döneminde Türkiye'de hiçbir buhranın yaşanmadığını belirten Kutan, "Erbakan'ın olumlu tablosunu 28 Şubat'la tahrip ettiler" dedi.
İktidara gelişlerinin hemen ardından IMF ile yapılan tüm anlaşmaları iptal edeceklerini belirten SP Lideri Kutan, "Biz mevcut adaletsiz sisteme uyumlu olmak için değil o sistemi değiştirmek için yola çıktık" dedi.

Reklam
Reklam

Kutan, hedeflerinin yaşanabilir Türkiye ve yeni bir dünya düzeni olduğunu belirterek, milletvekili adayları ile birlikte Milli Görüş'ü halka açıkça anlatacaklarını bildirdi. SP'nin baraj riski taşıdığına dair yorumlara gülüp geçtiklerini söyleyen Kutan, "Biz barajı geçme gayretinde değil, iktidara geçme gayreti içindeyiz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır" diye konuştu.