"Adaylığım konusunda rezervimi muhafaza ediyorum"

ANKARA (ANKA)- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milli Egemenlik resepsiyonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Arınç, "11'inci Cumhurbaşkanı'nı biliyorum. Adayı biliyorum içim rahat. 25'ine kadar sürecek. Ben dedim ki 25'ne kadar bir açıklama yapacağım. Olacağımı veya olmayacağımı söyleyeceğim. Bu benim için hala geçerli. Gönlüm ferah. Onu da ayrıca söylüyorum. Adaylığım konusunda da rezervimi muhafaza ediyorum" diye konuştu.

TBMM'de, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nedeniyle düzenlenen resepsiyonda konuşan Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Bundan sonrası beni ilgilendirmiyor

Arınç, "Sayın Başbakan ile bugün bir araya geldik. Türkiye'nin huzur ve refahı için, Türkiye'de halkımızın refah ve mutluluğunun gecikmeksizin, bir inkıtıya uğramaksızın devam etmesi için siyasetçilerin neler yapması gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Oturduk eski görüşmelerimizi tekrarladık. Kendisiyle hemen hemen tam bir mutabakat içerisinde bir sonuca vardık. Bundan sonrası beni ilgilendirmiyor. Şüphesiz bu partinin genel başkanı olarak, partisinden bir aday olacaksa ki öyle görünüyor, bunu kendi süreci içinde açıklayacaktır" dedi.

Başarıyla sonuçlanacak

Bu sürecin başarıyla sonuçlanacağına işaret eden Arınç, "Pek çok müdahalelerin bir siyasi tartışma olarak geride kalacağını çok iyi biliyorum. Parlamentomuz kendisine Anayasa'nın yüklediği görevi büyük bir başarıyla yerine getirecektir. Yarın danışma kurulumuzda cumhurbaşkanı seçimi turlarının günleri ve diğer konular üzerinde toplanacağız. Sanıyorum bu öneri Meclis tarafından da kabul edilecektir. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kendi rezervim

Arınç gazetecilerin "Adaylığınız söz konusu olacak mı?" sorusuna "Çok şükür düşündüklerini söyleyebileceği kadar net söyleyen insanlarız. Daha önce de 'benim adaylığım şu tarihe kadar olur veya olmaz bunu açıklamak için zamanım var' demiştim. Geçtiğimiz günlerde burada yaptığımız toplantıda bunun için zamanımız var dedim. Ama Meclis Başkanı olarak bana düşen birinci görevim bu süreci başarıyla tamamlamak ve Türkiye'nin 11'inci cumhurbaşkanını seçmek olduğunu söylemiştim. 'Adaylığım ikinci planda kaldı' diye de ifade etmiştim. Yarın veya o gün aday açıklandıktan sonra bu konudaki cevabımı size vereceğim. Ama bu Türkiye'de bir tartışma meydana getirmeyecektir. Ben kendi rezervimi hala muhafaza ediyorum en azından tarih açısından."

Arınç, "Başbakan size isim sundu mu" sorusuna ise "Sayın Başbakan'la niçin bir araya geldik, havalar çok güzel oldu, kuşlar gayet güzel uçuyor, çiçekler var bunları konuşmadık. Pek çok şey konuştuk. Pek çok konuştuğumuz şey lütfen bize kalsın bu bizim aramızda bir konudur. Sizin önünüzde konuşmadık" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

"Gönül rahatlığı hissediyor musunuz?" sorusuna "Büyük bir ferahlık içindeyim. Bugün benim için çok özel bir gün. Söylediğiniz konu üzerinde göğsüm bu kadar ferah. Çok rahatım" diye cevap veren Arınç, "Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az, bu işi tadında bırakalım" dedi. Arınç bir başka soruya ise, "11 ‘inci Cumhurbaşkanı biliyorum. Adayı biliyorum içim rahat. 25'ine kadar sürecek. Ben dedim ki 25'ne kadar bir açıklama yapacağım. Olacağımı veya olmayacağımı söyleyeceğim. Bu benim için hala geçerli. Gönlüm ferah. Onu da ayrıca söylüyorum."