ADD önce Anıtkabir'e gidecek

ANKARA (ANKA) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından 17 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek Cumhuriyet Mitingi öncesinde, 16 Mayıs saat 14.00'de mitinge destek veren tüm kitle örgütleri ve vatandaşlarla birlikte Anıtkabir'de resmi bir tören gerçekleştirilecek.

ADD Genel Sekreteri Suay Karaman yaptığı açıklamada, tüm vatandaşları bir kez daha 17 Mayıs Pazar günü, Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenleyecekleri Cumhuriyet Mitingi'ne davet etti. Mitingin saat 12.00 -14.00 saatleri arasında planlandığını kaydeden Karaman, "hukuk devletine, yargının bağımsızlığına, demokrasiye ve demokratik laik cumhuriyete sahip çıkma temelinde" gerçekleştirilecek mitingde, hukuk ve bilim insanları ile sanatçıların konuşma yapacaklarını bildirdi.
"Demokrasi şöleni" olarak tanımladıkları mitingde şarkıların, türkülerin söyleneceğini, şiirlerin okunacağını ifade eden Karaman, miting bitiminde de isteyen katılımcıların Anıtkabir'e yürüyerek, ziyarette bulabileceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Karaman, Cumhuriyet Mitinginden bir gün önce, 16 Mayıs saat 14.00'de ise mitinge destek veren tüm kitle örgütleri ve vatandaşlarla birlikte Anıtkabir'de resmi bir tören gerçekleştirileceğini belirtti.

-ADD'DEN MİTİNGE KARŞI YÜRÜTİLEN KARALAMARA YASAL İŞLEM-
Öte yandan Karaman yaptığı açıklamada, Cumhuriyet mitingine, düzenleyici ve katılımcı konumdaki demokratik kitle örgütlerine ve mitinge katılacak yurttaşlara bazı çevrelerce karalama ve suçlamalar yöneltildiğini, bu suçlamaların sahipleri hakkında gerekeli yasal işlemlerin başlatıldığını bildirdi. Karaman, "Anayasanın ve ilgili yasaların bizlere verdiği hak ve sorumlulukla tamamen yasal sınırlar içinde düzenlediğimiz Cumhuriyet mitingimize, düzenleyici ve katılımcı konumdaki demokratik kitle örgütlerine ve mitinge katılacak yurttaşlarımıza bazı çevrelerce yöneltilen tüm karalama ve suçlamaların sahipleri hakkında gerekli yasal işlemlere başladığımızı, tüm kamuoyumuzun bilgilerine sunarız" dedi.