Adil yargılamayı etkileme davasında görevsizlik talebi reddedildi

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da sanıkları arasında yer aldığı adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs davasında...

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da sanıkları arasında yer aldığı adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs davasında avukatların görevsizlik ve bazı sanıklar yönünden yargılamanın durdurulması talepleri reddedildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmeye başlanan ve 11 tutuksuz sanığı bulunan davada duruşmaya 10 sanık katıldı.

Duruşmada, kimlik tespitinin ardından avukatlar söz aldı. Sanık Seyfi Oktay’ın avukatı, iddia edilen örgütün bulunmadığı gerekçesiyle görevsizlik kararı verilmesini talep etti. Oktay’ın avukatı müvekkili ve avukat olan sanıklar için soruşturmada Adalet Bakanlığı’ndan izin alınmadığı gerekçesiyle bu sanıklar yönünden yargılamanın durdurulmasını da istedi.

Reklam
Reklam

Bu talep üzerine mahkeme duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararı açıklayan mahkeme başkanı Ali Alçık, davanın niteliği, iddianamedeki suçlamalar göz önünde bulundurularak şu aşamada görevsizlik talebinin reddedildiğini söyledi.

Başkan Alçık, CMK 251. maddeye göre bakanlıktan izin alınmadan doğrudan soruşturma yapılabileceği gerekçesiyle Oktay ve avukat olan sanıklar yönünden yargılamanın durdurulması talebinin de oy birliği ile reddedildiğini kaydetti.

Kararları açıklayan mahkeme başkanı, iddianamenin okunmasına başlanacağını söyledi. Avukatlar iddianamenin okunmaması talebinde bulundu. Ancak mahkeme başkanı Alçık, iddianamenin okunmasının yasal olarak zorunlu olduğu gerekçesiyle okunacağını belirtti. Duruşmada 251 sayfalık iddianamenin iki TRT spikeri tarafından okunmasına başlandı.

Duruşmaya sanık yakınlarının yanı sıra Sabahat Akkiraz ve Hüseyin Aygün’nde aralarında bulunduğu CHP’li milletvekili grubu da katıldı. Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu da salona geldi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: