Adilcevaz Belediye Başkanı Göksoy:

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Van Gölü'ne kıyısı bulunan Ahlat, Tatvan ve Adilcevaz'da su sporları için merkezler oluşturulduğunu belirtti.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Van Gölü'ne kıyısı bulunan Ahlat, Tatvan ve Adilcevaz'da su sporları için merkezler oluşturulduğunu belirtti.

Göksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van Gölü'nün Bitlis kısmındaki alanlarını sportif faaliyetlerle değerlendirmek istediklerini söyledi.

Spor yapmak isteyenleri bu ilçelere çekerek, gölden daha fazla yararlanmayı amaçladıklarını ifade eden Göksoy, şöyle konuştu:

"Bitlis'in göl kenarındaki ilçeleri, Van Gölü'nden yeterince faydalanamıyor. Son yıllarda Ulaştırma Bakanlığı, gölde sportif etkinliklerin yapılması ve ulaşım yönüyle ciddi bir çalışma başlattı. Ahlat, Adilcevaz ve Van taraflarında balıkçı barınakları ve iskeleler yapılıyor. Turizm amaçlı Ahlat ve Van'a deniz otobüsleri seferler yapıyor. Bu diğer ilçelere yayılacak. Gölden daha fazla yararlanmayı planladık. Hükümetimiz de ciddi destekler veriyor. Şu anda Van Gölü'ne kıyısı bulunan Ahlat, Tatvan ve Adilcevaz'da su sporları için merkezler oluşturuluyor."

Reklam
Reklam

Adilcevaz'daki Süphan Dağı, Ahlat'ın tarihi mekanları, Tatvan'daki Nemrut Krater Gölü ve Van Gölü ile Bitlis'in turizmde bir cazibe merkezi olacağına inandığını anlatan Göksoy, Adilcevaz sahil geçişini en güzel şekilde yapmayı planladıklarını kaydetti.

Göksoy, projelerin tamamlanması ile ilçeye daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: