Adilcevaz'da Kan Bağışı Kampanyası

BİTLİS (AA) - Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Beşir Derneği, "bir damla bin umut" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi.

Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Beşir Derneği, "bir damla bin umut" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Beşir Derneği Şube Başkanı Bedrettin Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılay Van Şube Başkanlığıyla ortak yürüttükleri kampanya ile ilçede 189 ünite kan toplandıklarını söyledi. Kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Aydın, dernek olarak ülke genelinde sürdürdükleri çalışmalarla 100 bin ünite kan bağışını hedeflediklerini bildirdi. Aydın, "Paylaşmak mutluluktur. İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Beşir Derneği, bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile düzenlediği kampanyalarda, 3 yılda 88 bin 215 ünite kan toplamıştır" dedi. İnsan hayatının kurtarılmasında kan bağışının çok önemli olduğunu, ülkede her yıl 2 milyon ünite kana ihtiyaç duyulduğunu anımsatan Aydın, kan verecek durumda olan tüm vatandaşların yılda en az bir kez kan vermesinin hem kendisi hem de ihtiyaç sahipleri için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: