‘adıma Kayıtlı Cep Telefonu Hatları Sorgulaması’ E-devlet Kapısı’ndan Yapılıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan “Adıma Kayıtlı Cep Telefonu Hatları Sorgulama Hizmeti”, e-Devlet...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan “Adıma Kayıtlı Cep Telefonu Hatları Sorgulama Hizmeti”, e-Devlet Kapısı’ndan sunulmaya başlandı.

e-Devlet Kapısı şifresi, e-İmza, m-imza ve elektronik kimlik kartı seçeneklerinden biri aracılığıyla e-Devlet Kapısı’na giriş yapmış tüm kullanıcılar söz konusu hizmetten yararlanabiliyor.

Bu hizmet aracılığıyla kullanıcılar, üzerilerine kayıtlı bulunan GSM hatlarına dair bilgiye erişerek, kendi bilgileri dışında üzerilerine açılmış hat olup olmadığını öğrenebiliyorlar. Türkiye’de hizmet veren GSM operatörlerinde bulunan kayıtlar sorgulanarak, kullanıcılara hangi operatörde kaç cep telefonu hattına sahip oldukları ve bu hatlara ait numara bilgisi veriliyor.

Reklam
Reklam

www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden erişilen e-Devlet Kapısı’ndan söz konusu hizmeti alabilmek için e-Devlet Kapısının kayıtlı kullanıcısı olmak gerekiyor. Kayıtlı kullanıcı olmayanlar, en yakın PTT merkezine giderek, e-Devlet Kapısı şifresi alabilirler. Yaklaşık 15 milyon kayıtlı kullanıcının hizmet aldığı e-Devlet Kapısı, aynı zamanda elektronik imza veya mobil imza aracılığıyla da kullanılabiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: