Adına şirket kuran arkadaşını öldürüp gömdü

Samsun'da adına şirket kuran arkadaşını tabancayla vurarak öldürüp toprağa gömdüğü iddia edilen zanlı yakalandı.

Samsun'da adına şirket kuran arkadaşını tabancayla vurarak öldürüp toprağa gömdüğü iddia edilen zanlı, polisin takibi sonucu suçta kullandığı tabancayla birlikte yakalanarak jandarmaya teslim edildi.

Önceki gün İlkadım ilçesi Kuşçulu Mahallesi Kozan mevkisi Mamur Dağı yolu kenarındaki buğday tarlasında gömülü bir ceset bulundu. Tarlalardan yabani lahana toplayan Rabia Güngör, buğday tarlasında topraktan dışarıya çıkan bir el fark etti. Olay, İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine ve savcıya haber verildi. Olay yerine giden ekipler, Şükrü Ş.'ye ait buğday ekili tarlada gömülü erkek cesediyle karşılaştı. Toprağa gömülü ceset çıkartılarak otopsi için Gazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Yapılan araştırma sonucu şahsın, yanağından tabancayla vurulmuş olduğu ve İlkadım ilçesinden 26 gün önce kayıp olan Yunus Erçin (38) olduğu ortaya çıktı. Yunus Erçin'in eşi Emine Erçin (34), hastanenin morguna giderek eşinin cesedini teşhis etti. Eşinin kaybolduğunu ve hayatından endişe ettiğini belirterek cesedi bulunduktan 26 gün önce polise başvuran 1 çocuk annesi Emine Erçin, "Eşim belli bir adrese bağlı olmadan spot olarak inşaat malzemeleri alım satımı yapar. 25 Ocak 2012 günü Gürcistan'a gitmek için kız kardeşine ait 06 YUK 55 plakalı otomobil ile yola çıktı. Gürcistan'a arkadaşı Volkan Mahmut D. (28) ile birlikte gideceklerdi. Zaman zaman yurt dışına çıkardı. Ancak, yurt dışına çıktığında telefonu açıktı. Kendisi evden ayrıldıktan 2 saat sonra telefonuna ulaşamadım. Telefonu kapalıydı" dedi.

Jandarmanın yanı sıra polis de katil zanlısını araştırmaya başladı. İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri yaptıkları takip sonucu katil zanlısı Volkan Mahmut D.'yi Liman Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda yakaladı. Polis 06 YUK 55 plakalı otomobili de ele geçirdi.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan Volkan Mahmut D.'nin suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Katil zanlısı, "Yunus Erçin benim adıma şirket kurdu. 'Piyasadan mal alırız ve satarız' diyordu. 150 bin TL'lik inşaat malzemesi aldık ve 100 bin TL'ye sattı. Bana haftalık hariç para vermedi. Şirket benim üzerime kayıtlı olduğu için çek borçları benim üzerime gelmeye başladı. Atakum ilçesinde yanımda bir arkadaşım vardı. Otomobil içinde kendisini tabancayla vurdum. Sonra da 2 arkadaşımı daha yanıma alarak cesedin bulunduğu tarlaya götürüp hep birlikte gömdük" dedi.

İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandıktan sonra Adli Tabiplik'e götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Volkan Mahmut D., İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Jandarma ekipleri ise cesedin gömülmesine yardımcı olduğu iddia edilen Murat T., Hasan T. ve Ali D.'yi yakalamaya çalışıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: