Adını türk spor tarihine yazdırdı

Avrupa Gençler Badminton Şampiyonası'nda 3. olarak adını Türk spor tarihine yazdıran Bursalı lise öğrencisi Emre Lale, şimdi dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

10-24 Nisan tarihleri arasında Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonasında tek erkekler yarı finalinde geçen yılın Avrupa şampiyonu Danimarkalı rakibine yenilerek 3. olan Lale, Genç Erkekler Badminton Türkiye Birinciliği'ne katılmak üzere Mersin'e geldi.

Lale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokuldayken beden eğitimi öğretmeni Cengiz Özübir'in sınıflarına gelerek badminton seçmeleri için sınıfın en hızlı koşanıyla tanışmak istemesi sayesinde bu sporla tanıştığını anlattı.

Reklam
Reklam

Ancak kendisinin futbola ilgi duyması nedeniyle bir anlamda ''hızlı koşabildiğini gizlemek istediğini'' dile getiren Lale, ''Ama sınıf öğretmenim, 'Emre çok hızlı koşar' diyerek, beni ayağa kaldırmıştı ve seçmelerin yapılacağı yere göndermişti. Yapılan seçmelerde de okul takımına seçildim. Fakat bu beni hiç mutlu etmedi. Çünkü ben hep futbol ile ilgilenmek istiyordum'' dedi.

Okul takımına seçilmesinin ardından antrenmanlara düzenli olarak katılmadığını anlatan Lale, şöyle devam etti:

''O yıllarda badmintona seçilmem beni hiç mutlu etmedi. Bu yüzden de antrenmanlara gitmek, hiç içimden gelmiyordu. Defalarca antrenmanlardan kaçtım. Hatta 4. sınıftayken, öğretmenim, 'Antrenmana gelmezsen, seni okuldan attırırım' diye tehdit etti. Öğretmenime o dönemler çok kızmıştım, ama korktuğum için de antrenmanları aksatmamaya çalıştım. Demek ki; öğretmenim bendeki yeteneği görmüş, bir anlamda zorla da olsa bu spora başlamamı sağladı.''

Antrenmanlar sırasında giderek bu spora alıştığını ve sevmeye başladığını ifade eden Lale, ''5. sınıfa geldiğimde, badminton benim hayatımın anlamı oldu ve antrenmanları hiç kaçırmadım. Hatta bir antrenmandan çıktığım zaman, bir sonrakini iple çeker hale geldim'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kendisini badmintona yönlendiren ve bu sporla ilgilenmesi için elinden geleni yapan öğretmeni Özübir'e teşekkür eden Lale, şunları kaydetti:

''O öğretmenim olmasaydı, belki de ben badmintonla tanışamaz, şu an yaşadığım gururu, Türkiye ile paylaşamazdım bile. Çocukluk dönemlerimde kızdığım öğretmenim, aslında benim hayatımı şekillendiren, geleceğimi kurgulayan ve beni adeta yeniden yaratan bir kahramanmış. Cengiz Hocam ile halen görüşüyorum. Zaten benim antrenörlüğümü de o üstleniyor.''

-HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU-

Şu an Bursa'daki Demirtaş Paşa Meslek Lisesi Tesisat Bölümü 3. sınıfta eğitim öğretimine devam eden Lale, başarının her zaman daha ileriye taşınabileceğine inandığını vurgulayarak, kendisinin de bu inanç doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.

Bu kapsamda Avrupa derecesiyle hiç bir zaman yetinmeyeceğini anlatan Lale, hedefinde dünya şampiyonluğu bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

''Ekim ayında Tayvan'da Dünya Şampiyonası yapılacak. Ben de burada Türkiye'yi temsil edeceğim. Ümit ediyorum ki, buradan da yeni bir başarı alıp, ülkeme gurur yaşatırım. Bunun için elimden geleni yapacağım ve antrenmanlarıma şimdiden başladım.''

Reklam
Reklam

(KRM-ERS-MTE)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz