Adıyaman, 5 Dile Çevrilen Belgeselle Tanıtılacak

Adıyaman, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 5 dile çevrilen belgeselle tanıtılacak.

Adıyaman, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 5 dile çevrilen belgeselle tanıtılacak.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği "Turizm Odaklı Tanıtım Projesi" çerçevesinde, kentin önemli kültür ve turizm alanlarının tanıtımının yapıldığı 25 dakikalık belgesel hazırlandı. Belgesel İngilizce'nin yanı sıra Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Japonca'ya çevrildi.

Belgeselin 40 bin adet basılan CD'leri, kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz dağıtılmaya başlandı. CD'ler yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda Adıyaman'ın tanıtımını sağlayacak.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, İpekyolu Kalkınma Ajansı'na sundukları projenin kabul edildiğini ve proje kapsamında Adıyaman'ı tanıtan bir belgesel çektiklerini belirtti.

"Belgeselle Adıyaman'ın kültür ve inanç turizm potansiyelini anlattık" diyen Ekinci, belgeselin çekim çalışmalarının mayıs ayında başladığını ve belgeselde havadan çekimlerin de yer aldığını ifade etti.

Adıyaman'da çok sayıda tescilli alan bulunduğunu belirten Ekinci, belgeselde bunların önemli olanlarının yer aldığını dile getirdi.

Ekinci, belgeselin farklı dillere çevrilmesinin de kentin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Muhabir: Hakan Furkan / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: