Adıyaman Belediyesi Projeleri, Kabul Edildi

Adıyaman Belediyesi tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunulan 4 ayrı projeden 2’si kabul gördü.Kabul görülen Eğriçayı...

Adıyaman Belediyesi tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunulan 4 ayrı projeden 2’si kabul gördü.

Kabul görülen Eğriçayı 1. etap projesi ile Oturakçılar Pazarı’nın sokak sağlamlaştırma 1. ve 2. etap projeleri için protokol imzalandı. Adıyaman Belediye’nin Başkanlık Makamı’nda yapılan protokolü, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bülent Özkan imzaladı.

Adıyaman’ın da içinde bulunduğu İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın 3 yıldan buyana faaliyetlerine devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, çeşitli kurum ve kuruluşların, Ajansa birçok projeyle müracaat ederek, destek aldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Büyükaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adıyaman Belediyesi olarak biz de İpekyolu Kalkınma Ajansı’na bugüne kadar çeşitli projeler sunarak, destek talebinde bulunduk. Ajansa, 2013 yılı içerisinde en çok proje sunan ilin Adıyaman olduğu bilinmektedir. Proje sayısının çok olmasında ve hazırlanmasında değerli Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın büyük katkıları var. Ajans’ın kurulmasından bu yana, ilk defa Adıyaman çok sayıda projeyle müracaat etti ve rakam olarak en yüksek paya sahip oldu. Bu yıl içerisinde Adıyaman Belediyesi olarak 4 projeyle müracaat ettik. Bunlardan 2’si destek gördü. Kabul gören projelerimiz Eğriçayı Parkı 1. etap projesi ile Oturakçılar Pazarı’nın 2. ve 3. etap projeleriydi. Eğriçayı Parkı projesinin 1. etabı için 700 bin, Oturakçılar Pazarı’nın 2. ve 3. etapları için 501 bin lira destek gördük. Yani 2013 yılında toplam olarak 1 milyon 201 bin lira destek gördük.”

Projelerin 2011, 2012 ve 2013 olmak üzere 3 yıldır destek gördüğünü kaydeden Büyükaslan, “2012 yılında yine Oturakçılar Pazarı’nın 1. etabı için 302 bin 500 lira destek almıştık. 2011 yılında ise Hayvan Pazarı ve Sağlık Kontrol Merkezi projesi olarak da müracaat etmiş, 399 bin lira destek almıştık. Adıyaman Belediyesi olarak 3 yılda İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan toplam 1 milyon 902 bin 500 lira destek aldık. Bu konuda başta gayret sarf eden değerli İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca Ajans’ın seçici heyetine şükranlarımı sunuyorum. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bülent Özkan, “Ajans olarak kurulduğumuz günden beri bize desteklerini esirgemeyen Sayın Valilerimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hep Ajans’ımızın yanında oldular. İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak kurulduğumuz günden beri bölgenin katılımcı anlayışında ve gelişmesi ekseninde proje ve planlama faaliyetlerimize devam etmekteyiz. İlk yıllarda Adıyaman’daki proje sayısıyla 2013 yılı proje sayısı karşılaştırıldığında Adıyaman’ın hızlı bir gelişme kaydettiğini söyleyebiliriz. 2013 yılı mali destek programında Adıyaman’ın en üst seviyede proje hak kazanmış olması, bunun en güzel göstergesidir” diye konuştu.

Özkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şunu da vurgulamak istiyorum. Kalkınma Ajansı olarak biz sadece projeyle destekleyen değil, aynı zamanda bölgenin geleceğine yönelik vizyon ve stratejilerini ortaya koymak adına planlama çalışmaları da yapıyoruz. Şu anda bununla ilgili internet sitemize girdiğinizde rahatlıkla ‘Bölgemi planlıyorum ve bölgemi hayal ediyorum’ diye görebilirsiniz ve düşüncelerinizi, görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. İnşallah 2014-2023 bölge planımız çerçevesinde de Adıyaman önemli göstergelerle yerini alacaktır. Bu süreçte Adıyaman, Kilis ve Gaziantep’te bize her konuda destek veren kamu ve özel sektörlere, sivil toplum örgütlerin tümüne teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz