"Adıyaman Bir Turizm Kenti Olabilecek mi-"konulu panel düzenlendi -Panelde, Adıyaman'ın turizm potansiyeli ve daha iyi değerlendirilmesi için yapılması gerekenler masaya yatırıldı

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından "Adıyaman Bir Turizm Kenti Olabilecek Mi-" konulu panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından "Adıyaman Bir Turizm Kenti Olabilecek Mi-" konulu panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Çorbacı'nın başkanlığını yaptığı panelde Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Tosun, Atlas Jet Finans Müdürü Esra Bozkurt, ETS Tur-Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli sunum yaptı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Çorbacı, Adıyaman'da vatandaşların turizm algısını ortaya koymak için yapılan bilimsel araştırmanının sonuçlarını paylaştı.

Reklam
Reklam

Çorbacı, 400 kişiyle yapılan görüşmelerle gerçekleştirilen araştırmada, Adıyaman halkının turizmi, kentin ekonomik olarak gelişmesi, istihdam olanaklarının artması, sosyal ve kültürel olarak daha canlı bir şehre sahip olmaları ve farklı kültürlerle tanışma noktasında çok büyük önem verdiği sonucunun ortaya çıktığını kaydetti.

-Milletvekili Yetiş-

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Yeni Teşvik Yasası'nın Adıyaman açısından önemi ve yatırımcılara sağladığı kolaylıklar başlıklı sunum yaptı.

Yetiş, sunumunda şunları anlattı:

"Gerek onlarca medeniyete sahiplik yapmış olan Anadolu coğrafyasının bünyesinde ürettiği medeniyetlerin bugüne kadar baki kalan eserleri, gerekse de bu medeniyetlerin bu topraklarda yetişen insanlara, bizlere verdiği o anlayış itibari ile bu coğrafya hala birçok medeniyetin kesiştiği, kaynaştığı bir coğrafyadır. Anadolu coğrafyası içerisinde elbette bütün bölgelerin, güzellikleri avantajları var. Ama Adıyaman'ımızın bakir kalmış, en azından saklı kalmış değerleri olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugüne geldiğimizde tüm kurumlar olarak şehrimizi geleceğe çok iyi hazırlamamız gerekiyor.

Reklam
Reklam

Turizmi sadece turist ve para olarak görmemek gerekir. Bence turizmin en başta gelen avantajlarından ve katkılardan biri insanlığın bütün birikimini yeniden insanlık ailesi olarak paylaşmaktır. Turizm kendi içine kapanık olan Adıyaman'ı ve toplumunu bir dünya şehri, o şehirde yaşayan insanları da yeryüzü insanları haline getirecektir."

-Diğer panelistler-

Atlas Jet Finans Müdürü Esra Bozkurt ise turizmin Türkiye'nin en önemli sektörü olduğunu, bacasız sanayi olarak görüldüğünü belirterek, şunları dile getirdi:

"Turizmin gelişmesi için öncelikle, turizmin gelişip, gelişmeyeceği için dört ana dinamiğe bakılması lazım. Ürün var, Nemrut Dağı, dünyanın 8. harikası olarak çok ciddi rekabet gücüne sahip. Rekabet gücünüz var ise eliniz çok güçlüdür, çünkü elinizden gitmez. Ama bu tek başına yeterli değildir. Bir yatırımcı olarak bir ürünü yıl boyu pazarlayabilir miyim ona bakarım. Nemrut yıl boyu pazarlanmaz. Dolayısıyla alternatiflerin geliştirilmesi lazım. Bu şekilde turizm geliştirilebilir. Turizm yatırımcısı farklıdır. Turizm yatırımcısı tek başına hareket etmez. Bunun için şehrin mastır planının hazırlanıp, bununla ilgili atılımları yapıp, yatırımcıları ikna etmek gerekir."

Reklam
Reklam

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulundan 30 öğrenciye staj imkanı vereceğini belirten ETS Tur-Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli de, tur operatörlerinin Adıyaman destinasyonuna bakışını anlatarak, Adıyaman'ın cazip hale gelmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Tosun ise turizm sektörünün çok önemli ve ciddi bir alternatif sektör ve ihracat kalemi olduğunu söyledi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen paneli, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, turizm yatırımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: