Adıyaman Hukukçular Derneği BaşkanıDursun: "Avukatlarımız, kamu hizmeti yapıyor"

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Abdulhamit Dursun, avukatların kamu görevi yaptıklarını belirtti.

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Abdulhamit Dursun, avukatların kamu görevi yaptıklarını belirtti.

Dursun, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kurumlar ve vatandaşalar adına sorumluluk bilinciyle görevini yerine getiren avukatların, çok temel bir kamu hizmetini yerine getirdiklerini ifade etti.

Temel haklar içinde öncelikli yeri olan savunma hakkının, adaletin sağlanmasının ve hak arama özgürlüğünün önemli şartı olduğuna dikkat çeken Dursun, adalet kavramının yaşama geçirilebilmesi, birbirini tamamlayan sav-savunma-karar üçlemesinden oluşan yargının, baskılardan ve yönlendirmelerden etkilenmeden, bağımsız biçimde çalışabilmesine bağlı olduğuna vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Avukatların büyük sorumluluk içerisinde çalıştığını belirten Dursun, şunları kaydetti:

"Hukuk devletinin temel unsurlarından savunma görevini yerine getiren avukatlar, fertleri hakları konusunda bilgilendirip yönlendirerek ve bu hakların alınması konusunda yardımcı olarak yüce bir görevi yerine getirmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti kuvvetler ayrılığı esasına dayanan anayasal sistemiyle tüm vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini teminat altına alan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Vatandaş devlet ilişkisini de güçlendirmek, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adli bir yargı işleyişiyle mümkündür. Son zamanlarda yargı sisteminin sorun ve ihtiyaçlarını gidermeye yönelik ciddi çalışmaların olduğunu görmekteyiz, bu bağlamda avukatların da görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çalışmalarının ciddi şekilde ele alınması kanaatindeyiz. Avukatlar kamunun vicdanıdır. Avukatların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, karşılaştıkları sorunların giderilmesi yönünde yapılacak çalışmalar, yargının gücünü ve güvenirliğini arttıracaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: