Adıyaman İdare Mahkemesi Kuruldu

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yeni yapılan Adıyaman Adliye Sarayı’nı gezisinde yaptığı açıklamada, İdare...

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yeni yapılan Adıyaman Adliye Sarayı’nı gezisinde yaptığı açıklamada, İdare Mahkemesinin Adıyaman’da kurulduğunu ve ilk atama döneminde personelin atanacağını kaydetti.

Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükakaramuklu ile birlikte Adıyaman Adliye Sarayı’nı gezen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, personel ve vatandaşlarla sohbet etti. Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükakaramuklu, yeni adalet sarayıyla ilgili bilgiler verdi.

AK Parti iktidarının Adıyaman’a güzel eserler kazandırdığını ve kazandırmaya devam edeceğini vurgulayan Ahmet Aydın, “Adıyaman’ı her gezdiğimizde güzel eserlerle karşılaşıyoruz ve siyasetin yorgunluğunu bu eserler alıyor. Siyaset ürütmek demektir. Yörenin talep ve isteklerine uygun çalışıyoruz. Yeni adliyenin taşınma işlemleri tamamlandı. Hakim, savcı, avukatlar ve tüm çalışanlar güzel ve ferah bir mekanda çalışacak. Vatandaşlarımızda yine aynı şekilde hizmet alacak. 18 bin 500 metrekare kapalı alanı olan, Adıyaman da ilk kez merkezi soğutma sistemi olduğu bina burası. Başbakanımız ve Adalet Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Adıyaman’da güzel gelişmeler olduğunu aktaran Aydın, “İşimiz hizmet üretmek. Modern bir Diş Hastanesi faaliyete geçti. 400 yataklı hastane faaliyete geçecek. Tıp fakültesinde altı aydan beri güzel çalışmalar yapılıyor. Son altı ayda 2 bin 60 kişi tıp fakültesinde anjiyo olmuş. Diğer illere gitmeden vatandaşlarımız sağlıklarına kavuşmuşlar. Havalimanı yapılıyor. Birçok yerde eserler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’a idare mahkemesinin kurulduğunu, avukatlar ve vatandaşların büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu dile getiren Aydın, “İdari dava açmak için Şanlıurfa’ya gitmek zorundaydık. Adıyaman’ın idari mahkemesi olacak. İlk atamada yani güz dönemi kararnamesinde idari mahkeme için kadrolar verilecek. Adıyamanlı hemşerilerimiz Şanlıurfa’ya gitmeyecek. Bu Adıyaman için son derece sevindirici olay. Hayırlı olsun. Milletten aldığımız bu gücü millete sunarak seferber oluyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: