Adıyaman İl Kadın Platformundan, Tutuklu Kadınlara Mektup

Adıyaman İl Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, cezaevlerinde bulunan tutuklu kadınlara...

Adıyaman İl Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, cezaevlerinde bulunan tutuklu kadınlara PTT’den mektup gönderildi.

Adıyaman İl Kadın Platformu, PTT Adıyaman İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını kadın platformu adına okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası Adıyaman Şubesi Kadın Sekreteri Hatice Alagöz, “Bugün aralarında Çin, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Moldava ve Kırgızistan’ın da bulunduğu 21 ülkede ‘8 Mart’ genel tatil günlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bu topraklarda yaşayan kadınlar olarak bizde sözümüzü söylemek taleplerimizi haykırmak, için 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesini istiyoruz. Bunun için 8 Mart’ta hizmet üretmeyerek alanlara çıkıyoruz. Tüm kadınları da 8 Mart’ın resmi tatil olması için hizmet üretmeyerek alanlara çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Alagöz, TBMM’de tüm kadın milletvekillerinin 8 Mart’ın resmi tatil olması için ortak için ortak kanun teklifi sunup, bu konuyu hep birlikte kanun dayanışması içinde savunmalarını beklediklerini kaydederek,”Bu yüzden bugün bütün Türkiye’de her ilin kadın milletvekillerine faks çekme eylemini gerçekleştiriyoruz. Kadın olarak verdiğimiz eşitlik ve özgürlük mücadelesinde, toplumun herkesimin den ezilen, dışlanan ama isyan eden, barış, emek, demokrasi eşitlik ve özgürlük mücadelesi ile kadın mücadelesinin ayrılmaz bütünlüğüne inanan bütün kadınlarla yaşamın her alanında yan yana, omuz omuza, el ele olduğumuz sürece başarılı olacağına inanıyoruz çünkü gün dayanışma günüdür” dedi.

Daha sonra basın açıklamasına katılanlar tarafından cezaevlerinde bulunan kadınlara yaklaşık 100 adet mektup gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: