Adıyaman "TARSİM" değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman'da, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) değerlendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman'da, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Tarım Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, 2011 yılında yapılan çalışmalar ele alındı, katılımcılara yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgi verildi.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, toplantıdaki konuşmada, çiftçilerin üretimlerini kesintisiz devam ettirerek, gelirlerinde istikrarı sağlamak amacıyla çalıştıklarını, bu çerçevede primlerde iyileştirme düzenlemeleri yaptıklarını belirtti.

Tarım sigortalarında, başlangıçtan bu yana çok ciddi mesafeler alındığını ifade eden Kadak, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"2011 yılında poliçe sayısının bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak, 600 bin adede yaklaştı. Yine aynı yılın aralık ayı sonu itibariyle yaklaşık 7 milyar lira değerinde tarımsal ürün sigortalandı. 9 milyon dekarlık alan da sigorta kapsamına alındı. Geçen yıl büyükbaş hayvan hayat sigortasında çok ciddi artışlar oldu. Sigortalı büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 92 oranında artarak 361 bin adedi aştı. 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon TL'nin üzerinde hasar ödemesi yapıldı ve 175 bin adedin üzerinde hasar dosyası sonuçlandırıldı."

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ise kentte geçen yıl yaşanan dolu afeti nedeniyle birçok çiftçinin mağdur olduğunu, bu nedenle tarım sigortasına yönelik toplantıları önemsediklerini ifade etti.

Yaşanan afetlerden sonra üreticilerin bilinçlenmesini ve sigorta yaptırmasını beklediklerini dile getiren Alan, "İlçe müdürlerimiz yaptıkları toplantılarla üreticilerimizi bilinçlendiriyor. İnşallah olmaz ancak yine de olası afetlere karşı tarım sigortası yaptırmak gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: