Adıyaman Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Adıyaman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışı, rektörlük konferans salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen törene Adıyaman Valisi...

Adıyaman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışı, rektörlük konferans salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Vali Mahmut Demirtaş yaptı.

Vali Mahmut Demirtaş, üniversitelerin tüm dünyada gelişmenin kalkınmanın lokomotifi, bilginin ve bilimin üretim ve paylaşım merkezleri olduğunu belirterek, “Üniversiteler aynı zamanda ülke ve toplumların konumunu, aklın ve bilimin ışığı ile aydınlatan, bir ülkenin en önemli ve güçlü beşeri sermayesini işleyerek o ülkenin yarınlarını inşa eden kurumlardır.

2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesinin bugün 15 bini aşan öğrencisi ile Türkiye’ye ve Adıyaman’a çok önemli katkılar sağlıyor. Üniversitemizde yeterli bilimsel araştırma ve çalışma koşullarının sağlanması Üniversitemizin daha kaliteli olanaklara kavuşması, öğrencilerimize zengin bir sosyal ve kültürel ortamın hazırlanması için önemli çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Adıyaman Üniversitesinin kurulduğu tarihten itibaren yeni birimlerin oluşturulması ve akademik başarının artırılmasında yöneticilerin ve öğretim elemanlarının Adıyaman’ı mahcup etmediğini kaydederek, kısa süre içinde bölgenin en saygın üniversitelerinden biri haline geldiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Büyükaslan, “Adıyaman Üniversitesi saygın bir üniversitedir. Ancak emin olun, bu günün koşullarında hangi üniversiteden, hatta çoğunlukla hangi bölümden mezun olduğunuzun pek bir önemi yoktur. Daha liseden başlayarak ne ürettiğiniz, ne tür donanım elde ettiğiniz ve ne kadar yenilikçi düşündüğünüzdür önemli olan. Kaç dil bildiğiniz, uzmanlık alanınıza ilişkin olarak dünya ölçeğindeki gelişmelere olan yakınlığınız önemlidir. Hedeflerinizi yüksek tutun” şeklinde konuştu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, Adıyaman Üniversitesinin yeni eğitim-öğretim yılı açılışına katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Birçok üniversitenin açılışına, zaman zaman toplantılarına katılıyoruz. Ama bugün benim için ayrı bir önem taşıyor. Doğup büyüdüğüm memleketimin içerisinde yetişen, yaşayan, her an hızlı bir şekilde geliştiğini gördüğüm bir üniversitenin içerisinde olmaktandır, bir kat fazla olan sevincim. Hakikaten Adıyaman Üniversitesi kurulduğu günden bugüne kadar yaşıt üniversiteler arasında biraz daha hızlı yol aldığını gördüğümüz bir üniversitemizdir. Bunu elbette üniversitemizin yöneticilerinin gayretleri, bu bölgenin bu şehrin ileri gelenleri, siyasileri, belediye başkanlarının ciddi katkıları ve bu kurumun mensupları olarak sizlerin emeğinden kaynaklanıyor. Bu nedenle katkısı olan herkese teşekkür borçluyuz” dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, konuşmasında Adıyaman Üniversitesinin 2012-2013 Akademik Yılının hayırlı olmasını dileyerek, açılış törenine katılan ve kutlama mesajı gönderen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversitelerin, kendilerine, ülke hedeflerine paralel hedefler koyması ve bu hedeflere yönelik araştırmalar yapması gerektiğini belirterek, “Araştırmalar rast gele değil, ülke ve toplum yararına uygun olarak belirlenen hedeflere yönelik olmalıdır. Üniversitelerde yapılacak gelişigüzel biçimde çalışma ve araştırmaların, toplumun ihtiyaç-puzzle tablosuna katkı sağlamaması ile kazanılacak faydaların ne olabileceği konusu her zaman sorgulanmalıdır. Vizyonlarımız, iddialarımız konusunda gerçekçi olmalıyız. Hissi, ideolojik vizyon ve hedeflerin üniversitelerde yeri olamaz. Hedefler ideolojik bir saplantıdan uzak, bilimsel verilere, ülke ve dünya gerçeklerine ve menfaatlerine uygun olmalıdır” dedi.

Adıyaman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni verilen kokteyl ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: