Adıyaman Üniversitesi Ile Rusya'daki Üniversiteler, Arasında Işbirliği Çalışmaları Yapılıyor

Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinden ve aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi Bologna Süreci Komisyon Başkanlığını ve Erasmus Koordinatörlüğünü yürüten Yrd. Doç. Dr.

Adıyaman Üniversitesi öğretim üyelerinden ve aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi Bologna Süreci Komisyon Başkanlığını ve Erasmus Koordinatörlüğünü yürüten Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkın, Bologna Süreci kapsamında Rusya'da incelemelerde bulundu.

Adıyaman Üniversitesinden yapılan açıklamada, yurtdışındaki akademik çalışmaları çerçevesinde Aşkın, 1931 yılında kurulan eski ismi Moskova Pedagoji Üniversitesi olan Moskova Devlet Eyalet Üniversitesini ziyaret ettiği bildirildi.

Aşkın'ın Rusya programı kapsamında özellikle Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde daha önce konuşulan ve açılması ileri bir tarihe ertelenen Rusça öğretmenliği bölümü gündeme geldi. Moskova'da bulunan ARÖL Devlet Üniversitesi Rektörü Pedagoji Profesörü Födor Stepanoviç Avdeyev ile görüşen Aşkın, Rusya'dan tam destek aldı.

Reklam
Reklam

Aşkın, ARÖL Devlet Üniversitesi Rektörü Pedagoji Profesörü Födor Stepanoviç Avdeyev'in her türlü desteği vereceklerini gerektiğinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapabilecekleri sözünü aldığını ifade etti.

Aşkın, ayrıca Fizik-Matematik Fakültesi dekanı ve aynı zamanda Sayısal yöntemler ve Bilgisayar Öğretim Metotları ana bilim dalı başkanlığını yürüten Prof. Dr. Bogrimov Anatoliy Liboviç ile görüştü. Adıyaman Üniversitesi Bologna Süreci Komisyon Başkanlığını ve Erasmus Koordinatörlüğünü yürüten Aşkın, Bologna süreci ile ilgili bilgi verdi.

Ziyarette Prof. Dr. Bogrimov Anatoliy Liboviç Rusya'nın da Bologna süreci kapsamında olduğunu fakat sürecin çok ağır işlediğini bu konuda desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Muhabir: Hakan Furkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: