Adıyaman Üniversitesi Kalitesini Tescilledi

Adıyaman Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler arasında yer almasına rağmen, eğitim kalitesini kısa sürede tescilleyerek, Türkiye’de...

Adıyaman Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler arasında yer almasına rağmen, eğitim kalitesini kısa sürede tescilleyerek, Türkiye’de İSO 9001 belgesi alan 10’uncu kamu üniversitesi oldu.

2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi, kısa sürede büyüyerek gelişimine devam ediyor. Fiziki büyümenin yanı sıra öğrenci sayısı yaklaşık 15 bine ulaşan Adıyaman Üniversitesi, bir taraftan bilimsel çalışmalara ağırlık verirken diğer taraftan eğitim kalitesini yükseltiyor.

Üniversitenin Toplam Kalite Yönetimi Konseyi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Uluslararası Kalite Kuruluşu "IAF", Adıyaman Üniversitesi’ne İSO 9001 belgesi verdi. Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve Raportör Hacer Zeytin’in öncülüğünde yürütülen çalışmalar kalite belgesini getirirken, Adıyaman Üniversitesi İSO 9001 belgesinin yanı sıra toplam kalite yönetimi bakımından da danışmanlık verebilecek bir konuma geldi.

Reklam
Reklam

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, eğitim hizmetlerinin kalitesinin tescillenmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, kaliteden taviz vermeden eğitime devam edileceğini kaydetti.

Rektör Gönüllü, "Entegrasyon üniversitelerin en önemli hedeflerinden birisidir. Yani burada yetişen öğrencilerimizin dünyanın herhangi bir üniversitesinde, Avrupa’da, Amerika’da veya daha başka saygın üniversitelerde doğrudan eğitim öğretimlerine devam edebilmeleri veya oralarda iş bulabilmeleri bakımından önemlidir. Toplam kalite belgemizi almış bulunuyoruz. Kamu üniversiteleri içerisinde Türkiye’de 10’uncu, bölgemizdeki kamu üniversiteleri içerisinde bu belgeyi alan ilk üniversitesiyiz. Bundan sonra yükümlülüğümüz daha da arttı. Bu süreçte geniş hazırlıklar yaptık. Binlerce sayfalık doküman hazırlandı. Üç adet rehber kitap hazırladık. İlgili kurullarımızla tartıştık, görüşmelerimizi yaptık. Ve Allah'a şükür belgemizi dünyanın kalite yönetiminin belgelendirildiği IAF kuruluşundan doğrudan doğruya aldık. Toplam kalite yönetimi bakımından danışmanlık yapabilecek pozisyona geldik. Sanayicilerimize, sivil toplum örgütlerimize bu konuda danışmanlık verebilecek durumdayız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: