Adıyaman Üniversitesi öğrencileri EMITT'ten memnun döndü

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, 16. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat...

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, 16. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMITT) Fuarı'nda iş yaşamına yönelik staj imkanları ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.
Turizm Rehberliği ve Seyahat İşletmeciliği ile Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümleri’nde öğrenim gören 47 kişilik öğrenci grubu, 9 – 12 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen, 60’ın üzerinde ülkenin yanı sıra kalkınma ajansları, oteller, seyahat acenteleri, 150’nin üzerinde il ve beldeye kapılarını aralayan 16. EMITT'te turizm sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Öğrenci grubuna başkanlık eden Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Çorbacı, öğrencilerin turizm sektörünü yakından tanımaları, İstanbul’daki tarihi yerlerin gezilmesi ve fuarda sektör temsilcileri ile staj imkanları hakkında görüşme ve anlaşmaların yapılması için başarılı bir gezi düzenlediklerini ifade etti.
Çorbacı: gezi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Cruise Holidays adıyla sektörde tur operatörü olarak faaliyet gösteren işletmenin sahibi Sayın Ali Rıza Bunyan ile yüksekokulumuz öğrencilerinin işletmelerinde staj faaliyetinde bulunmalarına yönelik staj anlaşmasının temeli atılmıştır. Turizm sektöründeki tüm yatırım, çeşitli faaliyet ve iş yaşamından birçok konunun haber ve yayın faaliyetinde bulunan dergilerin yüksekokulumuza ücretsiz aboneliği sağlanmıştır. South Florida Üniversitesi Otelcilik ve Restaurant İşletmeciliği Fakültesi eski Dekanı ve şu anda Hüsnü Özyeğin Üniversitesi’nde Öğretim Üyeliği görevinde bulunan Sayın Prof. Dr. Jay Schrock, Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinden Disney World başvurusunda bulunmuş olanların ön değerlendirme mülakatını gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda Prof. Dr. Jay Schrock, yüksekokulumuzu ziyaret edeceğinden duyacağı mutluluğu ifade etmiştir. Diğer yandan öğrencilerimiz stantlarında görüşme imkanı buldukları birçok yerli ve yabancı turizm şirketine amaç ve isteklerini belirttikleri öz geçmişlerini sunma imkanı bulmuşlardır.”
Yrd. Doç. Dr. Kadir Çorbacı, gezi kapsamında İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıları buluşturan Adıyamanlılar Vakfı’nın daveti üzerine öğrencilerin vakıf yöneticileri ile bir araya geldiğini söyledi. Gösterdikleri misafirperverlik için başta vakıf başkanı Ömer Özkartal olmak üzere, tüm vakıf görevlilerine teşekkür eden Çorbacı, yoğun geçen iş görüşmelerinin ardından öğrencilerin Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camisi, Ayasofya Müzesi'ni gezerek ve Boğaz’da tekne turu yaparak stres attığını belirtti. Çorbacı, her türlü çalışmalarında kendilerine destek olan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye teşekkür ederek, sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz