Adıyaman'da Biyoloji Bilgi Yarışması Düzenlendi

Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Biyoloji Bilgi Yarışması'nın üçüncüsü gerçekleştirildi.

Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Biyoloji Bilgi Yarışması'nın üçüncüsü gerçekleştirildi.

Bilgi Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Adıyaman ilinde yer alan ilköğretim okullarının 7. ve 8. sınıflarında okuyan, 51 okuldan yaklaşık 600 öğrenci katıldı.

60 sorunun sorulduğu yarışmada bu yıl Karagöz-Hacivat, Keloğlan, Pepee, Nasreddin Hoca, Cailou gibi kültürümüzün önemli figürleri ve çizgi film karakterleri soru kahramanı olarak kullanılıp, öğrencilerin soruları somutlaştırarak ilgilerinin artırılması sağlandı.

Reklam
Reklam

Biyoloji Öğretmeni Necmettin Doğan, yarışmaya bu yıl yoğun bir katılım olduğunu belirterek, "Okullarımızın gösterdiği ilgiden memnunuz. Özellikle Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) sorulan sorular ilköğretim müfredatına yönelik olduğu için yaptığımız bu çalışma, hem SBS hem YGS için hazırlayıcı bir süreç olmuştur. Üç yıldır yaptığımız yarışmada ki temel amacımız öğrencilerin kendini ve hayatı daha iyi tanıyabilmesidir. Bunun yanı sıra öğrencilerin fen bilimlerine ilgi duymasını sağlamak, fen konuları

ile sosyal konular arasında ilişki kurmak, onları bir üst öğretim kurumuna hazırlamak, bilimsel okur- yazar düzeyine ulaştırmak, analiz, sentez ve değerlendirme yapabilen bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak, çevre ve doğal dengenin varlığını ve önemini kavratmak gibi çeşitli amaçlarımız da var" dedi.

Okul Müdürü Cihan Can ise, yarışmaya katılım sağlayan ve öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük emekleri olan okul yönetici ve öğretmenlerine, yarışmanın düzenli bir şekilde uygulanmasını sağlayan sınav yürütme komisyonu üyelerine, görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Yarışmada birinciye diz üstü bilgisayar, dereceye giren ilk 5 öğrenciye ise çeşitli ödüllerin verileceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: