Adıyaman'da "çocuklar Sokaklarda Solmasın" Projesi

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın Projesi'ne destek verdi.Merkezi İstanbul'da bulunan Hayat Sağlık ve Sosyal...

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın Projesi'ne destek verdi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı, 'Adıyaman'da Çocuklar Sokakta Solmasın' projesine destek sağlamak amacıyla Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti. Adıyaman Belediye makamında gerçekleşen ziyarette; Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilay Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Dr. Ramazan Çelik ve Adıyaman AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş katıldı.

Reklam
Reklam

Derneğin çalışmaları hakkında Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’a bilgi veren Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, “Sokakta çalışan çocukların, sokakta yaşayan çocuklar statüsüne geçmesini önlemek, suça yönelmelerini ve suç örgütlerinin eline düşmelerini engellemek, sokağa itilen çocuk ve sosyal toplum açısından yadsınamaz bir gereklilik ve çözülmeyi bekleyen bir problem olarak önümüzde durmaktadır" dedi.

Sorunun aile, çocuk ve sosyal toplum üçgeninde ele alınması gerektiğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "konuya devlet kurumlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katılımını gerekli kılmaktadır. Kanunları koyan ve uygulayan devletin, bu kanunların çerçevesinde gelişen toplumsal yaşam ile bu yaşama uyum sağlayamayan unsurlar arasındaki bağları kurmada, sivil ve katılımcı mekanizmalara ihtiyaç duyması, demokratik devlet modellemesi açısından zorunlu bir gerekliliktir. Bu noktada devlet insan, nesnel-dikey' ilişkisinin yanı sıra sivil toplum, insan, öznel, yatay, ilişki türü, sorunun çözülmesinde gerekli olan metodolojinin oluşmasında başlangıç noktası olarak kabul edilebilir. Aynı kıstasta sokakta çalışan çocukların tespit edilip temasa geçilmesinin ardından gelişen süreçte, aile ve mağdur edilen çocuk, karşısında soğuk ve kuralcı bir yapı değil, esnek ve bilinçli insanlar bulmalıdır. Böylece aile, hem kendisini bir dayatmaya uğramış hissetmeden, hem de dilencilik psikolojisine girmeden, sorunlarını aşmada istekli bir psikolojiye bürünmesi, metodolojik açıdan temel prensiptir.”

Reklam
Reklam

Yeşilay Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Dr. Ramazan Çelik ise, amaçlarının maddi veya sosyal yoksunluk sebebiyle sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların toplumdaki diğer çocuklar gibi hayata umutla bakıp insanca yaşamalarının sağlanması olduğunu ifade etti.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın önemli bir misyon yüklendiğini vurgulayan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan çocukların hayata kazandırılması gibi erdemli bir görevi yerine getirmeye çalıştıkları için Hayat Vakfı'na teşekkür edip, projeye gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz