Adıyaman’da Kadın Istihdamına Destek

Borusan Holding, sanayide kadın istihdamını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi...

Borusan Holding, sanayide kadın istihdamını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile 'Annemin İşi Benim Geleceği' adlı sosyal sorumluluk projesinin ilkini Adıyaman’da hayata geçirecek. Proje kapsamında Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışamayan kadınlar için kreşler inşa edilerek, kadın istihdamına katkı sağlanacak.

Borusan Holding'in sanayide kadın istihdamını arttırmak için başlattığı 'Annemin İşi Benim Geleceğim' projesinin protokol imza töreni, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve 10 ilin valisinin katılımı ile İstanbul'da yapıldı. Vali Demirtaş, projenin protokolünü Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu ve Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ile birlikte imzaladı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Borusan Holding, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kadının yaşam kalitesini yükseltmek ve kadını sürdürülebilir kalkınmanın öznesi yapmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile 'Annemin İşi Benim Geleceğim' projesi kapsamında ilimiz Organize Sanayi Bölgesi'nde kadınlarımızın istihdamının artırılması amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirecek. Proje kapsamında, Neşe Fabrikası adlı ilk kreşi Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edecektir.” dedi.

Borusan Holding’in bu projeyle kadınlara destek olarak sanayide daha fazla kadın çalışanın istihdamını hedeflediğini belirten Vali Demirtaş, “Borusan, çocuk bakımı nedeniyle çalışma imkanı bulamayan kadınlara yönelik projenin ilkini ilimizde başlatıyor. Bu kapsamda, Türkiye genelinde 10 ildeki 10 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), 0-6 yaş grubu çocukların bakım ve okul öncesi eğitim hizmeti alacağı kreş ve gündüz bakım evleri inşa edilecek. Borusan, OSB’lerdeki kreş sayısını artırma hedefine, önümüzdeki 4 yılda 75 – 150 çocuk kapasiteli 10 kreş inşa ederek, katkıda bulunacak. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve Borusan Holding’e teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ise kadın istihdamının artırılmasında noktasında çözümün bir parçası olmaya karar verdiklerini belirtti.

Uğur projenin amacını şöyle anlattı: “Son 10 yılda uyguladığı mali disiplin ve yapısal reformlar neticesinde başarılı bir büyüme performansı gösteren Türkiye’nin hedefi, dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alabilmek. Böylesine iddialı bir hedefi gerçekleştirebilmek için nitelikli, verimli ve çalışkan bir işgücü yapısına ihtiyaç var. Türkiye’de kadınların işgücü profiline baktığımızda olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. TÜİK verilerine göre Türkiye’de kadınların işgücüne katılma oranı sadece yüzde 28.8 ve çalışmayan kadın sayısı 19,4 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Uluslararası karşılaştırmalarda Türkiye’nin kadın istihdam oranının gerilerde olduğunu görüyoruz. Kadınların iş yaşamına katılımı, Türkiye’nin kalkınma sürecinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Hükümetimizin kadın girişimciliğini ve istihdamını artırmaya yönelik çok önemli adımlar attığını görüyoruz. Türkiye’nin en köklü sanayi şirketlerinden biri olarak bizlerde bu projeyle çözümün bir parçası olmaya karar verdik.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: