Adıyaman'da Kısa Kısa

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, Merg ovasındaki arazilerde taban suyu seviyesinin yükselmesinden dolayı ekim yapılamadığını bildirdi.

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, Merg ovasındaki arazilerde taban suyu seviyesinin yükselmesinden dolayı ekim yapılamadığını bildirdi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulam çayının Merg ovasının taban suyu seviyesini etkilediğini belirtti. Yaşanan sorun nedeniyle yaklaşık 6 bin dönüm arazide ekim yapılamadığını savunan Kaya şunları kaydetti:

"Bulam çayında drenaj çalışması yapılarak taban suyu seviyesinin geri çekilmesini istiyoruz. İlçemizde kullanılabilir 18 bin dönüm arazi var. Bu Dolayısıyla mevcut yerlerin de ekilememesi çiftçilerimiz açısından sorun teşkil ediyor. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz."

Reklam
Reklam

-Tut Kaymakamı'nın köy ziyareti

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Boyundere köyünü ziyaret etti.

Kaymakam Kendüzler ziyaret kapsamında ilk olarak muhtar Mustafa Mutlu'dan yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgi aldı. Kendüzler daha sonra Boyundere İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Kendüzler, daha sonra köyden ayrıldı.

Muhabir: Mustafa Aloğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: