Adıyaman'da kuduz karantinası -Gerger ilçesinde bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı

Gerger ilçesinde, bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Gerger ilçesinde, bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakam Kudret Kurnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki 11 yaşındaki bir çocuğun başıboş bir köpek tarafından ısırıldığını belirtti.

Yapılan incelemede köpeğin kuduz olduğunun belirlendiğini ve Gerger İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nun konuyla ilgili toplanarak, ilçe merkezinin 6 ay süreyle karantinaya alınması, ilçe merkezinden her türlü hayvan giriş ve çıkışının bir ay süreyle yasaklanması ve karantinayla ilgili gerekli önlemlerin alınmasına karar verdiğini ifade eden Kaymakam Kurnaz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Kuduz köpek tarafından ısırılan çocuk hemen tedavi altına alınarak, gerekli aşıları yapıldı. Sürekli kontrol altında tutularak gerekli aşıları tamamlanacaktır. Çocuğun durumu şu an itibariyle iyi. Ancak kuduz olan köpeğin sahipsiz ve başıboş bir köpek olması riski artırdığından, ilçe merkezini karantina altına alma gereği duyduk ve bütün hayvanların bu kapsamda aşılanması çalışmalarına da başladık."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: