Adıyaman'da okullar beyaz bayraklarla donatılıyor

Adıyaman'da temizlik ve hijyen konusunda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan okullara bayrakları...

Adıyaman'da temizlik ve hijyen konusunda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan okullara bayrakları İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş tarafından törenle teslim edildi.

Bayrakların verildiği törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Mili Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılında 'Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü' imzalandığını hatırlattı. Özkan, protokol ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Eğitim kurumlarındaki alanların öğrencilerin toplu kullanım alanları olduğunu ve temizliğine daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten Özkan, ”Okullarda öğrencilerimize temizlik ve hijyen olgusunu aşılayabilirsek bu toplumun her alanına yayılacaktır. Bu kapsamda ödül almış okullarımızı kutluyor ve bütün okullarımızın aynı özveriyi göstermesini istiyorum.” dedi.

Daha sonra beyaz bayrak almaya hak kazanan okul yöneticilerine beyaz bayrakları teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: