Adıyaman'da Organlarını Bağışlayan Kişi Sayısı 700'e Ulaştı

Organlarını bağışlayan Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 2008 yılından bu güne kadar organlarını bağışlayan...

Organlarını bağışlayan Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 2008 yılından bu güne kadar organlarını bağışlayan kişi sayısının 700'e ulaştığını söyledi.

Adıyaman Üniversitesi Bahar şenlikleri kapsamında kampus alanı içerisine Organ Bağış standı açan Adıyaman Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları organlarını bağışlamaya davet etti.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ve Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu başta olmak üzere bazı sağlık çalışanları da organlarını bağışladı.

Üç gün boyunca açık olacak olan standa ki görevlilerden organ bağışı ile ilgili vatandaşlar bilgi alabilecek.

Reklam
Reklam

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, kurulan stant ile vatandaşların organ bağışlarına dikkat çekmek istediklerini kaydederek, "İnsanlık adına organ bağışı çok önemlidir. Özellikle bu hizmete muhtaç olan çok sayıda insanımızın olduğunun bilinmesi; bir organ bağışıyla başka bir yada birden çok insanın hayatının idame olacağı gerçeğinin görülmesi gerekiyor. İnsanlık adına bu görevi bu sorumluluğu alan herkesi kutluyorum. Hayata veda ettiğiniz anda, bağışlanacak bir organın başka bir insana yaşam idamesi olabilir. Son yıllardaki duyarlılıktan dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 2008 yılından beri organ bağışında bulunanların sayısı 700'e ulaştı. Yaşam ümidiyle bekleyen vatandaşlarımıza da katkı sunmuş oluruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: