Adıyaman'daki 112 Acil Sağlık Hizmetleri

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman'daki 112 acil sağlık hizmetleriyle ilgili olarak bilgi verdi.Sağlık...

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman'daki 112 acil sağlık hizmetleriyle ilgili olarak bilgi verdi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman genelinde 1 adet komuta kontrol merkezi ile 14 ayrı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun aktif olarak hizmet verdiğini kaydetti. Bütün istasyonların il merkezinde bulunan komuta kontrol merkezi tarafından sevk ve idare edildiğini belirten Taş, vakanın adresine göre en yakın istasyona yönlendirilerek acil vakaya ulaşım sağlandığını söyledi. Sağlık Müdürü Taş, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Reklam
Reklam

"İl genelinde 2 tanesi kar paletli olmak üzere toplam 37 tam donanımlı ambulansla acil hastalara ulaşım sağlanarak, yerinde müdahalenin yanı sıra gerektiğinde en uygun sağlık birimine nakli gerçekleştirilmektedir. İl ve ilçe merkezlerinde acil vakaya ulaşım hızımız ilk 10 dakikada yüzde 98 düzeyinde olup, kırsalda ilk yarım saatte ulaşma hızımız ise yüzde 95 düzeyindedir. Bu oranlar Türkiye standartlarına göre oldukça iyi oranlardır. Komuta kontrol merkezine gelen bütün çağrılar dijital ortamda kayıt altına alınmakta olup, ambulans ekiplerinin vakaya çıkış saatleri, vakaya ulaşma saatleri ve ilgili sağlık birimine hastayı teslim ederek istasyona dönüş saatleri düzenli olarak takip edilip kayıt altına alınmaktadır. Uydu aracılığı ile ambulanslarımızın hareketlerini sistem üzerinden takibini yapabiliyor, ambulansların konumlarını, hareket hızlarını takip edebiliyoruz. Amacımız acil sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımıza zamanında ulaşıp, gerekli tıbbi müdahaleyi yaparak gerektiğinde ilgili en yakın sağlık kuruluşuna naklini gerçekleştirmektir. Acil sağlık hizmetlerinde görev yapan bütün personelimiz özveri ile çalışmakta ve görev bilinci içerisinde hareket etmektedir. Komuta merkezimize günde binlerce çağrı gelmektedir. Ne yazık ki gelen birçok çağrı asılsız veya sırf meşgul etmek amaçlı yapılan çağrılardır. Bu konuda toplumsal bir duyarlılık bekliyoruz. Çünkü gereksiz yere yapılan her çağrı, gerçekten acil sağlık hizmeti bekleyen birinin bu hizmeti geç almasına sebep olmaktadır. Halkımızdan istirhamımız 112 çağrı merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleridir. Ancak gerekli hallerde de hiç çekinmeden 112’yi arayarak hizmet talebinde bulunmalarını istiyoruz. Acil durumlarda zaman çok önemli olup zamanında vakaya ulaşmamız, hastanın daha etkin bir sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Trafikte ambulanslara gerekli özeni göstermemiz ve ambulansın geçişini kolaylaştırmamız oldukça önemlidir. Bütün sürücülerden bu konuda hassasiyet ve özveri bekliyoruz. Bütün amacımız hastalarımıza daha nitelikli ve zamanında sağlık hizmetini verebilmektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: