Adıyaman’daki Kadınlar 14 Şubat Sevgiler Gününde Dans Edecek

Adıyaman’daki kadın STK’ları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında 14 Şubat’ta ‘Bir Milyar...

Adıyaman’daki kadın STK’ları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında 14 Şubat’ta ‘Bir Milyar Ayaklanıyor’ adlı kampanya kapsamında dans Demokrasi Parkı’nda dans edileceği kaydedildi.

KAMER Vakfı Adıyaman Şubesi’nde kadın STK’ların başkan ve temsilcilerinin katılımı ile basın açıklaması yapıldı. 14 Şubat Sevgililer gününü kutlamayacaklarını ifade eden kadınlar, V-Day hareketinin dünya çapında yürüttüğü ‘One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor’ kampanyası kapsamında etkinlik düzenleneceğini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

KAMER Vakfı şube Başkanı Zeliha Toprak, Adıyaman Kadın Girişimci ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay, Adıyaman kalkınma Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Türkan Ağır, Kadın ve Yaşam Derneği Başkanı Semra Karadağ, Adıyaman Kadın Sorunları Araştırma ve Çözüm Derneği Başkanı Naile Şahin, Anadolu İş kadınları Dernek Başkanı Fadime Kayakıran, Adıyaman Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Zeynep Saya, CHP Kadın Kolları Başkanı İlhan Küçüker ve çeşitli STK derneklerinin temsilcileri açıklamada hazır bulundu.

İlhan Küçüker, kapitalizmin kadınlara dayattığı Sevgiler Günü ve Anneler Günü gibi göstermelik günleri red ettiklerini ifade eden açıklamasında, “Bu günleri kadına yönelik her türlü taciz, tecavüz ve şiddetin son buluncaya kadar ve kadın cinayetleri duruncaya kadar kutlamayacağız. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin her gecen gün artarak devam etmektedir. İnsanlarımızın dikkatini çekmek için, 14 Şubat Sevgililer gününde Demokrasi Parkı’nda bir araya geleceğiz” dedi.

Daha sonra diğer kadın STK başkanları da aynı konu üzerinde benzer açıklamalarda bulundular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: