Adıyaman'dan Kısa Kısa

Çelikhan Kaymakamlığı tarafından, "Engelliler Haftası" nedeni ile engellilere yemek verdi.

Çelikhan Kaymakamlığı tarafından, "Engelliler Haftası" nedeni ile engellilere yemek verdi.

Çelikhan'da hayırsever esnafın sponsor olduğu yemekte konuşan Dernek Başkanı Abuzer Ayaz, yemek için sponsor olan esnafa ve Kaymakam Murat Uz'a da teşekkür etti.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz ise yemekte yaptığı konuşmada, engellilere toplumda pozitif ayırım yapmak zorunda olduklarını ve Kaymakamlık olarak görevlerini yaptıklarını belirtti.

Kaymakam Uz, şunları kaydetti:

"Çelikhan ilçesine geldiğim günden beri ilk önce engelli koordinasyon birimini oluşturduk. Bu komisyon ilçe genelinde bulunan bütün engellileri tespit ederek engel durumuna göre sınıflandırma yaptı. Her fırsatta engelli kardeşlerimizi korumaktayız. Çünkü engellilerin pozitif ayırıma ihtiyacı var. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Bugün itibari ile ulaşmadığımız hiç bir engelli kalmadı. onların büyük oranda eksiklerini giderdik."

Reklam
Reklam

Çelikhan Emniyet Amirliği toplantı salonunda verilen yemeğe, Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Bulut, engelli aileleri ve engelliler katıldı.

-Kaymakamlıktan futbol turnuvası-

Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen 'Kaymakamlık Futbol Turnuvası' başladı.

Turnuvanın açılışına, Kaymakam Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, daire amirleri ve sporseverler katıldı. 19 takımın katıldığı turnuvanın 2 hafta süreceği bildirildi.

Turnuvanın açılışında konuşan Kaymakam Ali Edip Budan, sporun insan sağlığına katkısının yanında birleştirici ve kaynaştırıcı özelliğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"İlçemizde var olan birlik, beraberlik, kardeşlik ve kaynaşma duygularını pekiştirmek, gençlerimizin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve daha sağlıklı bir toplum oluşturmak için bu turnuvayı tertipledik. Bütün takımlara başarılar diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

-Gölbaşı'nda halk oyunları yarışması-

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından ilköğretim okulları arası halk oyunları şenliği kapmasında halk oyunları yarışması düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sevim Uluçay'ın organize ettiği yarışmada 6 ekip yarıştı.

Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, burada yaptığı konuşmada, okuldaki sosyal aktivitelerin eğitimi olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Özduman, şunları kaydetti:

"Öğrenciyi ders dışında da bu tür etkinliklere okula bağlamak gerekiyor. Sadece zihinsel yorgunluk değil bedensel aktiviteler de düzenleyerek ruhu dinlendirmek ve ailelerin de bu sayede okulu sahiplenmesi sağlamak amacında olduğumuz için böyle bir aktiviteye imza attık. Bu sayede de folklorumuz gelecek nesillere aktarmış oluyoruz."

Yarışma sonunda birinci olan Şehit Ahmet İlköğretim Okulu, ikinci olan Cem Vakfı Folklor ekibi ve üçüncü olan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'na birer çeyrek altın hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: