Adıyaman'dan Kısa Kısa

Samsat ilçesinde, Kur'an-ı Kerim kursu açılışı yapıldı.

Samsat ilçesinde, Kur'an-ı Kerim kursu açılışı yapıldı.

Samsat Kaymakamı Recai Karal, Belediye başkanı Yusuf Fırat, din görevlilerinin ve velilerin katıldığı programda yaz Kur'an kurslarının önemi anlatıldı.

Kaymakam Recai Karal, kurslarının hayatımızda anlamlı bir yerinin olduğunu, bazen bu kurslarda verilen bilginin ömür boyu devam ettiğini ifade etti.

Müftü Kamil Ruhi Albayrak ise Samsat'ta 22 cami ve 6 Kur'an kursunda Kur'an öğretimi ve dini bilgiler eğitimi verildiğini ifade ederek, bu yıl farklı olarak kayıtlar için yaş sınırının kalktığını, bütün öğrencilere kitapların ücretsiz dağıtıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Albayrak, yaz döneminde açılan kurslardan en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini, bu konuda ailelerin yönlendirici olmaları gerektiğini dile getirdi.

Program sonunda Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere ikramda bulunuldu.

-Adıyaman Orman İşletme Müdürü Evrin-

Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, her yıl 5 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturduklarını bildirdi.

Evrin, fidan üretim merkezinde yaptığı inceleme sonrası, basın mensuplarına fidan dikimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

"Ormanlar bitki ve hayvanlar için doğal bir su kaynağıdır. Ormanlar erozyonu önler, rüzgarın hızını azaltır, toprağı kökleri ile tutarak yağışların ve akarsuların toprağı taşımasını önler. Ormanlar yaban hayatı ve av kaynaklarını korur. Ormanlar bitki örtüsü ve toprak içerisinde büyük miktarda karbon depoladıklarından iklim üzerinde olumlu ektiler yapar. Su buharını yoğunlaştırarak yağmur halinde gelmesini sağlar. Ormanlar eğlenme, dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme imkanı sağlar.

Reklam
Reklam

Yerleşim alanları çevresindeki hava kirliliğini ve gürültüyü önlemesi ile insan sağlığı bakımından büyük önem taşır. Ormanlar orman içinde ve dışında yaşayan insanlara çeşitli iş alanları sağlar. İşsizliği önlemede etkin rol oynar. Ormanlar ulusal savunma güvenlik bakımından çok önemlidir. Ormanlar barajların ekonomik ömürlerini uzatır. Doğal afetleri önler. Her yıl, 5 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturuyoruz, fidan dikimine büyük önem veriyoruz."

Adıyaman fidan üretim merkezinde 6 çeşit fidan ürettiklerini aktaran Evrin, şunları kaydetti:

"Ormanlarımızın en baskın elemanları ağaçlardır. İşte ormanlarımızdaki ağaçların bir kısmını bu gibi fidanlıklarımızda üretip daha sonra ormanlık alanlarda toprak hazırlığı yapılan alanlara taşıyıp tekniğine uygun dikmek suretiyle oluşturmaktayız.

Adıyaman'da Şanlıurfa Birecik fidanlık Müdürlüğüne bağlı bir işletme Müdürlüğümüzde bir adet geçici fidanlık bulunmaktadır. Bu fidanlıkta toplam 1 milyon adet fidan üretimi yapılması hedeflenmektedir. Şuan 700 bin adet üretiyoruz. Her yıl fidan ve palamutlarla birlikte 5 milyon bitkiyi toprakla buluşturuyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hakan Furkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: