Adıyaman'dan Kısa Kısa

Gölbaşı ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Gölbaşı ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Fikri Eren Kıraç, Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programda, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Kıraç, İstiklal Marşı'nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy'un Anadolu'nun kurtuluşunun en zor günlerinde hislere tercüman olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinlikte, oratoryo ve tiyatro gösterisi sahnelendi.

Reklam
Reklam

Programa, Kaymakam Ali Edip Budan, Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, daire amirleri, müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'e ziyaret

Gölbaşı Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Özdemir, amaçlarının sağlıklı bir çevre ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak olduğunu belirtti. Özdemir, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla hazırladıkları geri dönüşebilirliği olan atıkların toplanarak tekrar kazandırılması projesinin okullardan gerekli desteği görmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çevre Kulübü öğretmeni Sevim Karagöz ise çevre konusunda belediye ile ortak hareket ettiklerini ifade etti.

-Besni'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü

Besni ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi.

Gülüsüm İbrahim Erdemoğlu Ortaokulu tarafından program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türkçe öğretmeni Meral Yaman İri, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, anaokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın on kıtası okundu, oratoryo gösterisi sahnelendi. Şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Kahta'da "Geleceğe Yaşam Dikiyoruz" projesi-

Kahta ilçesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin başlattığı, "Geleceğe Yaşam Dikiyoruz" projesi çerçevesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kahta Kaymakamı Metin Esen, etkinlikte yaptığı konuşmada, ağaç dikmenin insani bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış ise ağaç sevgisi ve çevre bilincinin geliştirilmesinde öğretmenlere önemli görev düştüğünü vurguladı.

Muhabir: Emin Tezerdi-Emre Evren-İsmail Kaya / Yusuf Atlıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: