Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kahta Devlet Hastanesi'nde ilk kez kalın bağırsak kanseri ameliyatı yapıldı.

Kahta Devlet Hastanesi'nde ilk kez kalın bağırsak kanseri ameliyatı yapıldı.

Başhekim İlyas Öner, yaptığı açıklamada, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye müracaat eden 85 yaşındaki Ayşe Karaca'ya yapılan tetkikler ve çekilen röntgen filmleri neticesinde kalın bağırsak kanseri olduğunu belirlendiğini söyledi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Yusuf Ziya Cerrahoğlu'nun başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini ifade eden Öner, "Ameliyat servise alınan hastamız bir hafta sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi" dedi.

Reklam
Reklam

Operasyonu gerçekleştiren Cerrahoğlu da kalın bağırsağın sağ tarafında kanser tanısı konulan hastaya başarılı ameliyatla tedavi edildiğini kaydetti.

Sağlığına kavuşan Karaca ise doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının kendisiyle yakından ilgilendiğini belirterek, "Kanser kelimesini duyunca çok korktum. Doktorumun tavsiyelerine uyarak ameliyatı kabul ettim. Sağlığıma kavuştum, doktorlarımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

-Gölbaşı Meslek Yüksekokulu'na yeni programlar açılacak-

Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüsekokulu'na yeni programların açılacağı bildirildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı olarak İş Sağlığı ve Güvenliği programı, Hukuk Bölümüne bağlı olarak Adalet programı ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne bağlı olarak da Maliye programlarının açılmasının YÖK tarafından kabul edildiği bildirildi.

Muhabir: İsmail Kaya - Emin Tezerdi / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: