Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde "Bulam Tarihi" konulu konferans verildi.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde "Bulam Tarihi" konulu konferans verildi.

Çelikhan'a bağlı Pınarbaşı Belediyesi tarafından belediye konferans salonunda gerçekleştirilen konferans öncesi konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Pınarbaşılıların ilk defa bilimsel olarak tarihlerini dinleme şansına sahip olacaklarını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğretim Üyesi Prof. Faruk Söylemez, ilçeye bağlı Bulam köyü tarihinin 1500'lü yıllara dayandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Tarihte deprem, salgın hastalık ve savaşlar nedeniyle Bulam'ın nüfus yapısının sürekli değiştiğini ifade eden Söylemez, Osmanlı arşivlerinde Bulam'ın adının çok sık geçtiğini belirtti.

-Gölbaşı'nda "Son siyasal süreç ve sosyalistlerin tutumu" konferansı yapıldı

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) tarafından Gölbaşı ilçesinde "Son siyasal süreç ve sosyalistlerin tutumu" konulu panel düzenledi.

ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleşen konferansta, partilerinin Kürt meselesinin barış ve demokratik çözümü çerçevesinde, Türkiye'nin her yerinde toplantılar düzenlediğini söyledi.

Muhabir: Mustafa Aloğlu - Emin Tezerdi / Hakan Furkan / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz