Adıyaman'dan Kısa Kısa

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Metiner, mesajında, Hz. Peygamberin örnek insan olduğunu belirtti.

İnsanlığın barış ve kardeşlik içinde yaşaması için Hz. Peygamber'den alınacak çok önemli örnekler olduğuna da dikkat çeken Metiner, "O, aynı zamanda barış peygamberiydi. İnsanların rengine, diline, maddi durumuna, makamına veya konumuna bakmadan herkesi eşit görürdü. 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' diyerek sosyal ilişkilerin ne kadar güçlü tutulmasına vurgu yapardı" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yetim ve öksüz olan Hz. Peygamber'in dünyaya gelişinden ebediyete intikaline kadar her anının örnek olduğunu aktaran Metiner, şunları kaydetti:

"Cahiliye dönemindeki statükoya, güç odaklarına karşı duruşu, kendine has onurlu duruşuyla herkesin güvenini kazanarak 'emin' olması da bizlere çok güzel bir örnektir. Haksızlık karşısında susmayan, haksızlığa prim vermeyen ve bunu toplumun tüm kesimlerine anlatarak başaran birisiydi. Onun çocukla çocuk olması, büyüklerle büyük, kadınlara karşı nezaketi, köleyle muhabbeti ve tüm insanlığı kucaklayan yüreği sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşliğin en güzel örneğidir."

-Kahta Meslek Yüksekokulunda Kutlu Doğum Etkinliği

Kahta Meslek Yüksekokulunda Kutlu Doğum Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Candemir Doğan, yüksekokulun konfrerans salonunda düzenlenen programda, Hz. Peygamber'in hayatını anlattı.

Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Ahmet Zafer Tel de Peygamberin Allah'ın en sevdiği kulu olduğunu, kendilerinin de Allah tarafından sevilmek istiyorlarsa her halleri ve tavırlarıyla ona benzemeleri gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: İsmail Kaya / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz