Adıyaman'dan Kısa Kısa-5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü

Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılıç, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılıç, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Kılıç, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, Dünya Öğretmenler Günü'nün UNESCO tarafından 1994 yılından beri kutlandığını belirtti.

Öğretmenlerin sadece okul içinde değil, toplum içinde de birçok görev üslendiğini ifade eden Kılıç, "Öğretmenlerin sadece okul içinde değil, toplum içinde de yerine getirdikleri görevin taşıdığı önemi uluslararası düzeyde belgeleyen, öğretmenlerin tüm sorunlarını ele alan ve durumlarını tüm ayrıntılarıyla düzenleyen belge Türkiye tarafından kabul edilmesine karşın, Türkiye'de öğretmenlerin hak ettiği değeri gördüğünü söylemek mümkün değildir" dedi.

Reklam
Reklam

Eğitimin anayasal bir hak olduğunu ve öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Kılıç, öğretmenlere, eğitim ve bilim emekçilerine insan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma koşulları sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kılıç, Eğitim-Sen olarak, yaşadıkları sorunlara rağmen bütün öğretmenlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını kaydetti.

-Polisten ana okulu öğrencilerine hediye

Çelikhan Emniyet Amirliği görevlileri, ilçedeki anaokulu öğrencilerine oyuncak dağıttı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nce gönderilen oyuncaklar Vali Halil Işık Anaokulu'ndaki öğrencilere dağıtıldı.

Kaymakam Ömer Dağdeviren, sınıfları gezerek öğrencilere hediyelerini verdi, onlarla sohbet etti ve polisin görevleri anlattı.

Daha sonra Kaymakam Dağdeviren ve beraberindekiler, okul yetkililerden okulun durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Mustafa Aloğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: