Adıyaman'dan Kısa Kısa-Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Kurumlarla Ilgili Memnuniyet Anketi Yaptırdı

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, ilçedeki kurumlarla ilgili memnuniyet anketi yaptırdıklarını bildirdi.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, ilçedeki kurumlarla ilgili memnuniyet anketi yaptırdıklarını bildirdi.

Uz, İnsan Hakları Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Kaymakamlık, milli eğitim, Devlet Hastanesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer kurumlar için anket yaptırdıklarını, bu kurumları vatandaşlara sorduklarını belirtti.

Anket sonucuna göre, halkın kurumları genel anlamda olumlu bulduğunu ifade eden Uz, şunları kaydetti:

"Çelikhan Kaymakamlığı ve İnsan Hakları Kurulu olarak, bağımsız anketörlerden Çelikhan'da kurumlarla ilgili memnuniyet anketi yaptırtık. Bu anket sonucunda halkımızın büyük oranda başta Kaymakamlık, Devlet Hastanesi, milli eğitim ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız olmak üzere memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Kaymakamlık olarak bu anket sonucunu iyi analiz ederek,halkımızın kurumlarda gördüğü eksiklikleri gidermek için çalışacağız."

Reklam
Reklam

-Kahta Kültür Sitesi

Kahta ilçesinde faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu, Adıyaman Üniversitesi'ne protokolle tahsis edilen Kahta Kültür Sitesi'nin kullanımının üniversiteden geri alınmasını istedi.

Sivil toplum kuruluşlarının imzasının bulunduğu dilekçe, Eğitim - Bir - Sen Kahta temsilcisi İ. Halil Tunçmen, Ak Yaşam Derneği Başkanı Hamza Temur, Diyanet - Sen Kahta Başkanı Nebi Yavaş,Samyeli Eğitim Kültür Derneği Başkanı İhsan Uluçay tarafından Kahta Kaymakamı Metin Esen'e sunuldu.

2006 yılında imzalanan protokol ile konservatuvar amaçlı kullanılmak üzere Adıyaman Üniversitesi'ne devredilen Kahta Kültür Sitesi'nin üniversiteden alınması talep edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"100 bin nüfusa yaklaşmış olan ilçemizin kültürel etkinliklerinin yürütüldüğü yegane merkez olan kültür sitesinin okullar, kurumlar ve sivil toplum örgütlerince daha anlamlı etkinliklerde kullanıldığı gerçeği göz önünde tutulursa, kültür merkezinin yokluğunda etkinliklerin, toplantıların, konferansların yapılabileceği bir mekanın eksikliği daha çok hissedilecektir. Bu hassasiyeti taşıyan sivil toplum kuruluşları olarak gereğinin yapılmasını arz ederiz."

Reklam
Reklam

Kaymakam Esen de böyle bir sitenin amacına uygun kullanılmasından yana olduklarını belirterek, "Nüfusumuz gerçekten büyük. Kuruluşlarımız ve yaptıkları etkinlikler fazla. Kültür Sitesini etkinlikler için kullanma talepleri var. Çeşitli gün ve haftaların kutlanması için talepler oluyor. Şimdiye kadar ciddi bir sıkıntı yaşanmadı ama tabii ki üniversite buraya yerleştiği zaman haliyle bazı endişeler olacaktır. Böyle bir hassasiyetten dolayı sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Müracaatlarınızı ilgili yerlere göndereceğim" dedi.

-Kızılay kan bağışı için Gölbaşı'nda

Türk Kızılayı Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Adıyaman merkez ve ilçelerinde başlatılan kan bağışı kampanyası çerçevesinde, Gölbaşı Hükümet Konağı önünde vatandaşlardan bağış topluyor.

Kızılay görevlisi Dr. İsmail Candan Cerit, ilçe halkının kan bağışı konusunda bilinçli olduğunu ifade ederek, 2 günde 200 ünite kan toplayacaklarını belirtti.

-Süleyman Bozkurt görevine başladı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine atanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süleyman Bozkurt görevine başladı.

Reklam
Reklam

Bozkurt, ilçenin sıcakkanlı insanlarla dolu olduğunu ifade ederek, Gölbaşı'nda tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çok çalışacaklarını, çiftçileri her konuda bilinçlendirmek için çalışacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: